Fant 12 hodeløse lik

Meksikanske myndigheter mistenker narko-oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 12 Hodeløse lik funnet innrullet i tepper ble torsdag ettermiddag funnet på et jorde i delstaten Yucatán i det sørøstlige delen av Mexico, melder AFP.

11 av likene ble funnet rullet inn i tepper rett utenfor byen Merida, ifølge meksikanske myndigheter. Det tolvte liket ble funnet i byen Buctzotz, 70 kilometer nordøst for Merida.

Noen av de drepte hadde tatoveringer på armene, mens et lik var uten påkledning.

Tidligere har flere hodeløse lik blitt funnet i det nordlige og det sørlige Mexico. 

Myndigheten mener at halshugging og andre lemlestelser blir brukt av kartellene som markeringer ovenfor hverandre i den pågående narkotikakrigen.

Hittil i år har 2600 mennesker blir drept som følge av de blodige narkotikaoppgjørene i Mexico. Før den makabre oppdagelsen var det bare blitt rapportert om fire drap i delstaten Yucatán hvor de tolv likene ble funnet.

- Vi tror at disse henrettelsene var en isolert hendelse, og ikke en del av en strategi for å destabilisere delstaten, sier Jose Guzman, aktor i delstaten Yuacatán.

Politiet leter fortsatt etter hodene til likene.

12 HODELØSE LIK: De meksikanske myndigheten fant tilsammen 12 halshugde kropper i delstaten Yucatán. 11 av disse ble funnet stablet opp utenfor Merida. FOTO; AFP
12 HODELØSE LIK: De meksikanske myndigheten fant tilsammen 12 halshugde kropper i delstaten Yucatán. 11 av disse ble funnet stablet opp utenfor Merida. FOTO; AFP Vis mer
Fant 12 hodeløse lik