13 SKYTEVÅPEN:  Chris Harper Mercer skjøt og drepte ni personer på Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag kveld, før han selv ble drept i en skuddveksling med to polititjenestemenn. Han hadde med seg seks våpen inn på skolen.
13 SKYTEVÅPEN: Chris Harper Mercer skjøt og drepte ni personer på Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag kveld, før han selv ble drept i en skuddveksling med to polititjenestemenn. Han hadde med seg seks våpen inn på skolen.Vis mer

Fant 13 våpen tilknyttet skoleskytteren

13 våpen tilknyttet 26-åringen som sto bak skoleskytingen i Oregon i USA, er funnet. Seks av dem på høyskolen og sju hjemme hos drapsmannen, opplyser amerikanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle våpnene er lovlig kjøpt, og sju av dem er kjøpt av skytteren selv eller familiemedlemmer, sier USAs byrå for overvåking av alkohol, tobakk og våpen (ATF).

- Alle våpnene er sporet tilbake til en føderal våpenforhandler, sier agent Celinez Nunez i AFT på en pressekonferanse.

Chris Harper Mercer skjøt og drepte ni personer på Umpqua Community College i byen Roseburg i Oregon torsdag kveld. Han ble drept i en skuddveksling med to polititjenestemenn. Motivet hans er fortsatt uklart.

Han var utstyrt med skuddsikker vest, tre pistoler, et gevær og fem ekstra magasin, ifølge ATF.

26-åringen var også i den amerikanske hæren i 2008, før han ble avskjediget i nåde etter en måned.

Politiet har også funnet skriftlig bevis på at han viste hat mot svarte mennesker.

Fredag var de fleste av dem som ble såret under skytingen, utskrevet fra sykehus. Men tre personer var fortsatt innlagt. Tilstanden til to av dem beskrives som kritisk mens den tredje har alvorlige skader, opplyser sykehuset.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram