Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 132 år gammel rifle hvilende mot et tre

- Virkelig et mysterium.

MYSTERIUM: Denne sprukne, gamle rifla ble funnet hvilende mot et tre i Great Basin National Park i Nevada. Våpenet er fra 1882. Foto:  REUTERS/U.S. Park Service/NTB Scanpix
MYSTERIUM: Denne sprukne, gamle rifla ble funnet hvilende mot et tre i Great Basin National Park i Nevada. Våpenet er fra 1882. Foto: REUTERS/U.S. Park Service/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arkeologer har funnet en 132 år gammel Winchester-rifle i Great Basin National Park i Nevada. Rifla, som er fra 1882, sto oppreist mot et tre i nasjonalparken, skriver BBC.

Det er uklart hvor lenge rifla har stått der, men åpenbart lenge nok til at geværkolben var blitt oppsprukket og hadde gravd seg ned i jordsmonnet.

- Det er virkelig et mysterium, sier talskvinne Nichole Andler ved nasjonalparken.

- God historie Winchester-rifla var i utstrakt bruk i den amerikanske Vesten på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet da det var utstrakt gruveaktivitet og ranchdrift i det som i dag er parkområder.

Mellom 1873 og 1916 ble det produsert mer enn 700 000 Winchester-rifler. Våpenet som nå er funnet ble produsert i 1882, men dets øvrig historie er ukjent.

- Det har trolig en god og interessant historie, men det er trolig en historie som kan ha tilhørt nær enhver som levde der ute i Great Basin-ørkenen, sier Andler til Washington Post.

Nasjonalparken ligger øst i Nevada og er kjent for sine huler og sine 5000 år gamle furutrær.

Kan ha blitt oversett Talskvinnen i Great Basin-parken sier rifla kan ha blitt oversett i årenes løp fordi den grå fargen nær går i ett med treet det hvilte mot.

Våpenet vil nå bli utstilt.

HVEM EIDE RIFLA: Winchester-rifla som ble funnet i nasjonalparken Great Basin i Nevada er fra 1882. men våpenets øvrige historie er ukjent. Foto: REUTERS/U.S. Park Service/NTB Scanpix
HVEM EIDE RIFLA: Winchester-rifla som ble funnet i nasjonalparken Great Basin i Nevada er fra 1882. men våpenets øvrige historie er ukjent. Foto: REUTERS/U.S. Park Service/NTB Scanpix Vis mer