Fant 15 døde fugler på Jæren

Søstre slo alarm. Mattilsynet avventer testresultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fuglene ble funnet i går kveld, ved Orrevatnet i Klepp kommune på Jæren. Det var familien Horpestads hund Hugo som fant kadavrene, sier Magnar Horpestad til Dagbladet.no.

Tirsdag kom Hugo hjem med ei and i kjeften. Da dette gjentok seg neste dag, tok døtrene på Horpestad gård en runde langs stranda og fant en rekke halvspiste fuglekadavre. Da tok de kontakt med Jærbladet.– Hugo er ikke akkurat noen jakthund, så de fuglene han får tak i, er ikke friske, sier Kristin Horpestad til lokalavisa.

– Helt spesielt

– En melding om 15 døde andefugler er helt spesielt. Folk er veldig observante og ringer om døde fugler hele veien, men dette skiller seg sterkt ut fra de andre meldingene, sier seksjonssjef Ole Aamodt i Mattilsynet Midt-Rogaland til Jærbladet.

– Det er stort sett enkeltfugler vi får melding om. Jeg må inn på lista for å se om vi i det hele tatt har meldinger om mer enn én død fugl.

– Dette er en såpass spesiell melding at jeg ønsket å samle inn prøver med én gang. Det er logisk at fugleinfluensaen vil komme til landet i strandsonen først. Dette bildet er akkurat slik vi har forventet at smitten skal komme. Vi er midt i hjertet av et stort trekkfugl-område, med Orrevatnet like ved, sier Aamodt til Jærbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer