Fant 15 mennesker bak i kassebilen

Tre pågrepet for menneskesmugling i Helsingborg. - Målet kan ha vært Norge, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn på 30 og 31 år og en 22 år gammel kvinne ble rett før klokka 06 i dag pågrepet, mistenkt for menneskesmugling, melder Sydsvenska Dagbladets nettsider.

- Tollerne plukket ut bilen for godskontroll. Da de åpnet bakdørene kom det 15 mennesker ut, sier Kenneth Månsson hos utlendingspolisen i Skåne til Dagbladet.no.

Han sier at det var en tyskregistrert Ford Transit som ble stanset og at de tre pågrepne har arabisk-klingende og jugoslavisk-klingende navn.

- Vi har tilkalt tolker for å kunne avhøre dem. De snakker ikke noe nordisk språk, sier Månsson.

Alle de 15 bak i bilen var menn, de fleste rundt 25 år. 11 av dem opplyser at de kommer fra Afghanistan og 4 sier de er fra Irak.

- De opplyser at de har reist sammen fra Danmark, men vi tror de har kommet samlet fra Tyskland, sier Månsson til Dagbladet.no.

Han opplyser at de har opplysninger som tyder på at de kan ha vært på vei til Norge, men at dette ikke er bekreftet.

Det er flere år siden svensk politi eller tollvesen har kommet over menneskesmugling i så stort omfang som denne gangen.

- Veldig ofte kommer det en bil med en eller to personer i, men det kan knapt kalles menneskesmugling sier Månsson.

Han sier at det var tilfeldig at tollvesenet stanset denne bilen. Det er egentlig ikke kontroll av personer i Helsingborg, kun kontroll av gods.

I de foreløpige avhørene skal de tre pågrepne ha forklart at de forlot kassebilen på bildekket og gikk opp i fergas kafe under overfarten.

- De forstår ikke hvordan de 15 personene havnet bak i deres kassebil, sier Anders Arvidsson ved politiet i Helsingborg til Sydsvenskan.

De 15 pågrepne skal ha forklart at de har betalt for å komme seg til Sverige.