LA FRAM BEVISENE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim (t.h.) la i dag fram tekniske og taktiske bevis som ifølge ham knytter den siktede 18-åringen til selve drapshandlingen i Os. Forsvarer Rolf Knudsen og de pårørendes bistandsadvokat, Beate Hamre, var tilstede i retten. Foto: Tor Erik Mathisen
LA FRAM BEVISENE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim (t.h.) la i dag fram tekniske og taktiske bevis som ifølge ham knytter den siktede 18-åringen til selve drapshandlingen i Os. Forsvarer Rolf Knudsen og de pårørendes bistandsadvokat, Beate Hamre, var tilstede i retten. Foto: Tor Erik MathisenVis mer

Fant 18-åringens fingeravtrykk i Hilda Festes leilighet

Mannen som er siktet for å ha voldtatt og drept 98 år gamle Hilda Feste i Os, ble i dag besluttet varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18-åringen som er siktet for drap og voldtekt på 98 år gamle Hilda Feste i Os 1. nyttårsdag, ble i Nord-Hordaland tingrett i dag besluttet varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøkskontroll, medieforbud og full isolasjon i to av ukene.

I fengslingskjennelsen framgikk det at det er funnet fingeravtrykk og håndavtrykk på åstedet, som er identiske med avtrykk avgitt av siktede.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet blant annet fingeravtrykk fra siktede på åstedet. Avtrykkene er identifisert av eksperter hos Kripos, som opplyser at dette knytter ham til drapet, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til Dagbladet.

Også etter at 18-åringen i går ble konfrontert med fingeravtrykkene, sier han at han ikke husker noe fra den aktuelle kvelden, da han skal ha vært svært full etter å ha drukket sprit hos en kamerat.

- Vi ble presentert for dette i går, og må undersøke det nærmere når de fullstendige rapportene kommer, sier advokat Rolf Knudsen til Dagbladet.

Får møte mor Det ble gitt unntak fra brev- og besøksforbudet for ungdommens mor og en annen person, der besøk vil bli kontrollert.

Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører, etter at påtalemyndigheten fikk gehør for at opplysninger fra rettsmøtet kunne skade etterforskningen «i en svært tidlig fase».

Det er ikke kjent om 18-åringen, som i utgangspunktet krevde seg løslatt, vil anke fengslingskjennelsen.

Beslagla pc-er I rundt seks timer i går satt den siktede 18-åringen fra Os i nye politiavhør, og ble blant annet presentert for noen av de tekniske bevisene.

Tidligere på dagen hentet kriminalteknikere og eksperter fra politiets datakrimenhet både pc-er og en rekke andre gjenstander fra leiligheten der 18-åringen bodde sammen med sin mor - bare et par hundre meter fra eldreboligen der Hilda Feste ble drept. Særlig skal politiet de siste dagene ha lett etter blod fra offeret som kan ha havnet på klærne til gjerningsmannen.

Samtidig går politiet nå gjennom alle overvåkningsvideoene fra Os på drapskvleden på nytt, for å se hvor 18-åringen dukker opp.

- Nå vet vi hva vi ser etter. Etterforskningen er rettet mot ham. Mye vil dreie seg om å få et best mulig bilde av siktedes bevegelser, sa politiadvokat Ørjan Ogne til Dagbladet i går.

Dagbladet.no kommer med mer.

DREPT: På kvelden 1.januar ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os utenfor Bergen.
DREPT: På kvelden 1.januar ble 98 år gamle Hilda Feste drept i sin leilighet i et bofelleskap for eldre i Os utenfor Bergen. Vis mer