Fant 20 kilo plast i magen på død giraff

Nytt mistenkelig dyredødsfall på dyrehage i Indonesia.

DØDE: Giraffen Kilwon døde torsdag i den indonesiske dyrehagen. Obduksjonen viste at han hadde 20 kilo plastikk i magen. Foto: AFP PHOTO/Scanpix.
DØDE: Giraffen Kilwon døde torsdag i den indonesiske dyrehagen. Obduksjonen viste at han hadde 20 kilo plastikk i magen. Foto: AFP PHOTO/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giraffen Kilwon (30), som døde i en indonesisk dyrehage, hadde 20 kilo plast i magen, opplyser kilder i dyrehagen. Dette er et av flere merkelige dødsfall i Surabaya dyrehage, melder news.com.au.

Giraffen var den siste gjenlevende i dyrehagen, hvor den ble født. I 13 år var han alene i innhegningen, før han døde sist torsdag.

- Vi fikk obduksjonsrapporten i går kveld. Den avslørte at Kilwon hadde en klump med plast i magen. Den hadde en diameter på 60 centimeter, sier talsperson Anthan Warsito.

Obduskjonen viste også at giraffen hadde tuberkulose.

Vet ikke dødsårsaken - Det jobber 180 personer i dyrehagen, og syv av disse har tuberkulose. Det er mulig at en av disse har smittet giraffen. På dette tidspunktet vet vi ikke helt hva Kilwon døde av, sa Warsito til news.com.

- Plastikken kom sannsynligvis fra publikum som har kastet fra seg innpakningspapir fra matprodukter de har hatt med seg  gjennom årene, sier Warsito.

Hendelsen kommer etter en rekke mistenkelige hendelser i dyrehagen.

Blant disse er dødsfallet til en utrydningstruet tiger og tre komodovaraner som forsvant. Talspersonen Anthan Warsito sier at rundt 500 dyr har dødd i dyreparken i åra mellom 2010 og 2011.

Dyreparkens tidligere ledelse har fått massiv kritikk, etter at de var medskyldige i at dyr døde av underernæring, diare, lungebetennelse eller andre kurerbare tilstander.

I 2011 grep myndighetene inn fratok ledelsen sertifikatet som kreves for å drive en dyrehage. De ble erstattet av en ny ledelse.

- Vi planlegger å kjøpe to eller tre nye giraffer fra Amerika, men vi må avvente å se hva ledelsen og myndighetene sier etter denne hendelsen, sier Warsito.