Fant 200 døde kyr på gård i USA

Plutselig massedød av kyr på gård i Wisconsin i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 200 kyr ble funnet døde på en gård i Stockton i Portage County i Wisconsin, skriver The Huffington Post. Det store antallet døde kyr ble fjernet og kjørt vekk med lastebiler.

- Dette er ingen trussel for mennesker eller andre dyr, og resten av gården er derfor ikke satt i karantene, sier en talsperson for Portage County Sheriff's Department.

Prøver av de døde dyrene har blitt sendt avgårde til Madison for undersøkelser, og det arbeides nå med å finne ut hva som førte til den plutselige massedøden blant kuene på gården.

Behandlingen virket ikke Gårdens veterinær sier at resultater på tidlige undersøkelser kan tyde på at kyrne døde av Hamman-Richs syndrom eller akutt interstitiell pneumoni (AIP), som angriper lungene uten noen kjent årsak.

Veterinæren sier videre at dyrene begynte å få symptomer på sykdom og deretter døde i løpet av tolv timer.


Video: WSAW.com

De første dyrene døde tidlig forrige uke, og de siste døde på lørdag, skriver wsaw.com.

Behandling skal ikke ha virket på kyrne.

Den siste måneden har det blitt rapportert om flere tilfeller av massedød blant dyr, både i USA og i resten av verden, men hendelsene har mest sannsynlig ingen sammenheng.

Flere lignende tilfeller Tusenvis av døde fugler falt fra himmelen i Arkansas på nyttårsaften, rett etter at massevis av fisk døde noen dager tidligere, kun drøye 160 kilometer unna.

I uka som fulgte ble det rapportert om lignende hendelser hvor fugler faller fra himmelen og dør både i Sverige, Italia, Louisiana og Kentucky.

Det er også rapportert om nyere hendelser i California, Alabama, Brasil og New Zealand, og nylig ble over 40 000 døde krabber skylt på land i England.

DØDE FUGLER: På nyttårsaften falt tusenvis av fugler ned fra himmelen i Arkansas i USA. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins
DØDE FUGLER: På nyttårsaften falt tusenvis av fugler ned fra himmelen i Arkansas i USA. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins Vis mer