Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 24 gullbarrer gjemt på flytoalett

Vaskepersonell fant gull verdt 7,4 millioner kroner.

7,4 MILLIONER KRONER: Her viser tollpersonell frem de 24 gullbarrene som ble oppdaget i to flytoaletter i India. Foto: EPA/STR/NTB Scanpix.
7,4 MILLIONER KRONER: Her viser tollpersonell frem de 24 gullbarrene som ble oppdaget i to flytoaletter i India. Foto: EPA/STR/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To matbokser ble i går funnet gjemt på et fly i Kolkata i India. Jet Airways-flyet hadde kommet fra Patna og landet i Kolkata.

- Funnet av disse to boksene utløste med en gangen bombetrussel før vi senere fant ut at de inneholdt 12 gullbarrer hver, sier flyplassens talsmann Rameshwar Meena til The Guardian.

Hver av de 24 gullbarrene var på størrelse med en mobiltelefon og veide én kilo hver. Til sammen var de verdt omtrent 7,4 millioner kroner.

Den opprinnelige ruta til flyet er mellom Dubai og Mumbai, indias største gullmarked. Flyet gjennomgikk en rutinemessig rengjøring da vaskepersonell oppdaget de to små matboksene.

- Jeg er sikker på at gullet er fra Dubai. Flyet kom fra Patna til Kolkata nå sist, men den opprinnelige ruta er Dubai - Mumbai, sier Meena.

Oppdager ti prosent Smugling blir stadig mer vanlig i India, som er en av verdens største kjøpere av gull. Dette kan komme av at Indias regjering nylig økte importskatten til ti prosent og dermed skrumpet inn forsyningene på det innenlandske markedet.

Det indiske tollvesenet opplyser at de har hatt fem saker de siste to månedene som involverer omtrent 100 kilo gull.

- Vi tror at vi oppdager mindre enn ti prosent av smuglingen og det er utallige grupper som opererer. Det er umulig for oss å ha oversikt, opplyser en ikke navngitt person i det indiske tollvesenet.

Indias finansminister Palaniappan Chidambaram sa tidligere denne måneden at tiltakene deres har resultert i en liten økning i smugling, men at ingen kan ta med seg mer enn fem kilo gull ubemerket.

På flyplassen i Kolkata fortalte Meena at etterforskere har holdt avhør med ansatte på flyplassen og hos flyselskapet. Passasjerlister på flyet fra Dubai blir også sjekket.

Trener ansatte En mann ble i en tidligere hendelse arrestert etter mistanke om å skjule fem kilo gull på et flytoalett i Dubai. Han forlot flyet i Mumbai og en annen passasjer fjernet gullet etter at flyet ankom Goa.

Kabinansatte er nå oppmerksomme på personer som bruker mistenkelig lang tid på toalettet.

- Vi lærer opp våre ansatte i hvordan flytoalettene i Airbus og Boeing ser ut. Vi spør også kabinansatte om å tipse oss hvis de legger merke til at folk bruker mistenkelig lang tid på toalettet, sier en etterforsker.

SMUGLET: Etterforskere tror de 24 gullbarrene opprinnelig stammer fra Dubai. Foto: REUTERS/Stringer/ NTB Scanpix.
SMUGLET: Etterforskere tror de 24 gullbarrene opprinnelig stammer fra Dubai. Foto: REUTERS/Stringer/ NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media