26 LIK: Her flytter kriminalteknikere ett av de 26 likene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/HECTOR GUERRERO
26 LIK: Her flytter kriminalteknikere ett av de 26 likene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/HECTOR GUERREROVis mer

Fant 26 lik i Mexicos nest største by

Trolig en del av krigen mellom to av Mexicos største narkotikakarteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene ble funnet i tre biler ved monumentet Tusenårsbuen i hjertet av Mexicos nest største by. Ifølge lokal presse ble det funnet en beskjed sammen med likene fra narkotikabanden Zetas.

Ifølge eksperter kan dette markere et nytt kapittel i krigen mellom Mexicos to største narkotikakarteller, Sinaloa og Zetas, melder nyhetsbyrået AP.

Skrift på brystet De døde, som stort sett skal være menn mellom 25 og 35 år, hadde «Milenio Zetas» eller «Milenium» skrevet på brystet med olje.

Flere av de drepte personene var bakbundet og skutt i hodet.

I september i år ble 35 lik dumpet i Veracruz, da skal de fleste av likene ha blitt identifisert som menn med tilknytning til Zetas, og drapene skal ha blitt utført av Sinaloa.

- Hevn -Jeg tror Zetas har gjort dette, og at det er hevn, sier Raul Benitez, professor ved National Autonomous universitetet i Mexico, til AP.

Zetas har ekspandert vestover fra sin base på gulfkysten, og i de siste månedene har bekymringen for at Guadalajara har blitt et mål for Zetas blitt større.

- Det er trist å se hva som skjer her. Vi pleide å se slike problemer på avstand. Nå har vi det her, sa Jesus Amado, en lokal taxisjåfør, til AP.

Tidligere har det kriminelle miljøet i Guadalajara vært dominert av Sinaloa, men etter at deres regionale leder, Ignacio «Nacho» Coronel, døde i en skuddveksling med det lokale politiet, har de mistet grepet om regionen.

Onsdag ble 17 brente lik funnet i to biler i Sinaloa, hjemregionen til kartellet med samme navn.