Fant 2,9 millioner kr i klesskapet til hjemmesykepleier som var siktet for å ha stjålet fra pasient

Kvinnen nekter straffskyld og har forklart politiet at pengene kom fra prostitusjon. Nå er hun dømt for grovt tyveri og heleri.

GJEMT I SKAPET: I en pose gjemt inne i klesskapet til hjemmesykepleieren, fant politiet nesten tre millioner kroner i tusenlapper. Foto: Politiet
GJEMT I SKAPET: I en pose gjemt inne i klesskapet til hjemmesykepleieren, fant politiet nesten tre millioner kroner i tusenlapper. Foto: PolitietVis mer

En kvinnelig hjemmesykepleier er dømt til ett og et halvt års fengsel for grovt tyveri og bedrageri i Oslo tingrett.

Kvinnen i 30-åra var ansatt i et privat selskap og jobbet i hjemmesykepleien i Oslo, da hun ifølge dommen ved flere anledninger stjal penger fra en kvinne i 70-åra som jevnlig fikk besøk av pleiere fra selskapet.

Hjemmesykepleieren ble først siktet for å ha stjålet 30 000 kroner fra den eldre kvinnen. Dagen etter ransaket politiet hjemmesykepleierens bolig. Da fant de 2,9 millioner kroner i klesskapet hennes. Dermed ble hun også siktet for heleri.

Det var Østlandets Blad som først omtalte saken.

Nærmere 3 millioner i klesskapet

Da saken kom opp for retten, forklarte den fornærmede eldre kvinnen at hun i april 2017 ble frastjålet 30 000 kroner. Pengene hadde hun oppbevart i en gul pose i fryseren i frykt for brann.

Uka etter at pengene forsvant, ble hjemmesykepleieren observert i banken med kontanter i en gul pose, i det hun skulle gjøre et bankinnskudd på 39 000 kroner.

Hjemmesykepleieren var den eneste som hadde vært hjemme hos den eldre kvinnen i tidsrommet da hun ble frastjålet pengene.

BILDET BLE LAGT FRAM I RETTEN: Hjemmesykepleieren ble observert i banken da hun satte inn 39 000 kroner. Foto: Politiet
BILDET BLE LAGT FRAM I RETTEN: Hjemmesykepleieren ble observert i banken da hun satte inn 39 000 kroner. Foto: Politiet Vis mer

Dagen etter at hjemmesykepleieren ble observert i banken, ransaket politiet boligen hennes.

I klesskapet fant de 2 924 000 kroner i sedler.

Kvinnen har hele veien nektet straffskyld. Den umiddelbare forklaringen hennes på stedet var at pengene stammet fra narkotikavirksomhet.

Seinere i retten forklarte hun at pengene stammet fra prostitusjonsvirksomhet. Hun hevdet at hun i perioden desember 2014 til november 2016 prostituerte seg.

Kvinnen hevdet at hun hadde hatt rundt 250 kunder, og at hun solgte sex rundt tusen ganger.

I retten forklarte hjemmesykepleieren at hun drev prostitusjonsvirksomheten alene, og at hun hadde søkt seg fram på nettet til hvordan hun kunne drive virksomheten.

Lite troverdig

Retten trodde ikke på kvinnens prostitusjons-unnskyldning av flere grunner.

For det første sa kvinnen først at pengene kom fra narkotika, deretter endret hun forklaringen sin og sa at pengene kom fra prostitusjon.

For det andre fantes det ikke et eneste bevis på at hjemmesykepleieren faktisk hadde prostituert seg. Politiet fant ikke noe i hjemmesykepleierens mobiltelefon eller PC som tilsa at hun har hatt kontakt med noen kunder.

HELERI: Pengene som politiet fant i skapet til kvinnen. Foto: Politiet.
HELERI: Pengene som politiet fant i skapet til kvinnen. Foto: Politiet. Vis mer

Hun forklarte at hun slettet alle meldinger og kontakter da hun sluttet med prostitusjon, fordi hun var redd for å bli avslørt av venner og familie.

Retten fant det usannsynlig at hun hadde klart å fjerne alle elektroniske spor.

Kvinen forklarte at hun jobbet som prostituert på natta, og hjemmesykepleier på dagen noe hun forklarte at hun ble sliten av. Men kollegene hennes forklarte til retten at hun ikke framsto som spesielt sliten.

- Det foreligger heller ingen tvil om at hun forsettlig har mottatt disse pengene. Hennes forklaring om hvor pengene kommer fra, viser at hun har vært kjent med at pengene er utbytte av straffbare handlinger, fastslo Oslo tingrett.

Dommen er ikke rettskraftig.