MAKABERT FUNN:  Disse revene ble dumpet i en kontainer ved et tursenter midt mellom Hemsedal og Gol. Foto: Dagbladet-tipser.
MAKABERT FUNN: Disse revene ble dumpet i en kontainer ved et tursenter midt mellom Hemsedal og Gol. Foto: Dagbladet-tipser.Vis mer

Fant 30 døde rever da de skulle tømme søpla

Politiet: - Det lukter som faen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Man hiver ikke bare rev i søppelkontainere. Det er ikke særlig koselig å komme til et sånt sted nå i påska, sier operasjonsleder, Kai Gudrandsen, ved Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Skuddpremie på rever Operasjonslederen forteller at det var ei dame som ringte inn til dem og da nevnte at hun fant en plastsekk med opptil 30 døde rever dumpet i en kontainer ved tursenteret ved riksvei 55, midt mellom Hemsedal og Gol, tidligere i dag.

- Vi har en patrulje på stedet, som kunne fortelle at revene er skutt. Det er forsåvidt en grei sak i seg selv at de er skutt, i og med at det er skuddpremie på rever i Hemsedal, men man dumper ikke reven på et sted som dette, sier Gudbrandsen.

Silje Eklund var en av de første på stedet som så disse revene.

- Mange av revene er kuttet av halen, og noen av dem har skuddskader. De skal visstnok ha vært plassert der i natt, etter hva jeg har hørt, sier Eklund til Dagbladet.

- Lukter som faen Operasjonslederen forteller nå at de gjør det da kan for å finne ut hvem som har gjort dette.

- Vi sikrer oss det vi kan av spor opp ved funnstedet nå, også skal vi kontakte vedkommende som har gjort dette. Det er selvfølgelig mulig at denne personen tenkte at dette var et egnet sted, men vi må få en klarhet i hva som har skjedd, sier han.

- Vi bør i hvert fall bli enige om at dette ikke er et egnet sted. Det lukter som faen. Det lukter rett og slett skikkelig rev. Så vi har måtte rydde opp i dette og få det bort, sier han.