Fant 300 gram marihuana i julenissesekk

Kvinnen i 40-årene mener narkotikaen flommer i de kommunale blokkene på Galgeberg i Oslo.

300 GRAM: Dagbladet var med å veie marihuanaen inne i leiligheten til kvinnen. Vekta viste 300 gram, da er ikke julenissesekken med i beregningen. Foto: Jørgen M. Gilbrant
300 GRAM: Dagbladet var med å veie marihuanaen inne i leiligheten til kvinnen. Vekta viste 300 gram, da er ikke julenissesekken med i beregningen. Foto: Jørgen M. GilbrantVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 40-åra fant en julenissesekk med 300 gram marihuana da hun var på vei over til en nabo i går kveld. Kvinnen bor i en kommunal bygård på Galgeberg i Oslo.

- Jeg så en julenissesekk ligge inne i buskene, og nysgjerrig som jeg er sjekket jeg innholdet. Jeg så med en gang at det var marihuana, og jeg ble svært overrasket, forteller kvinnen.

Hun ønsker ikke å stå fram med navn og bilde av frykt for represalier.

Ønsker ikke politikontakt Etter det oppsiktsvekkende funnet, tok hun med seg julenissesekken opp i leiligheten sin. Dagbladet oppfordret henne til å kontakte politiet, men det ønsket hun ikke.

- Jeg ønsker ikke å kontakte politiet, siden det bare blir styr, sier kvinnen, som i stedet valgte å kaste julenissesekken i en nærliggende søppelkasse.

Dagbladet kan slå fast at det er snakk om hannplanter av marihuana kvinnen har funnet. Dette brukes normalt ikke til røyking siden det gir langt svakere rus enn fra hunnplantene, men man kan lage andre produkter av det som man kan oppnå rus på. Marihuanaen kan stamme fra en «farm» i en leilighet i gården.

- Selger khat i søppelsekker Kvinnen i 40-åra forteller om omfattende narkosalg i de kommunale bygårdene. Jevnlig ser hun åpenlys omsetting av blant annet khat.

En formiddag kom det et stort parti.

- I løpet av et par timer var det solgt åtte store søppelsekker, samt en rekke handleposer og bagger fulle med khat. Det ble betalt med kontanter ute på trammen og de så seg rundt - men ikke opp heldigvis, sier kvinnen, som har bodd i gården i en årrekke.

Hun kan også fortelle om funn av heroin gjemt i hekker inn i bakgården, samt at dop og penger gjemmes inne i ventilasjonsrør i gården. Hun har gitt opp at politiet skal komme å ta tak i narkosalget.

JULENISSESEKK: Det var neppe nissen som hadde glemt sekken sin i bakgården på Galgeberg i Oslo. Foto: Jørgen M. Gilbrant
JULENISSESEKK: Det var neppe nissen som hadde glemt sekken sin i bakgården på Galgeberg i Oslo. Foto: Jørgen M. Gilbrant Vis mer

- En annen dag så jeg en mann komme ut fra gården her med en bærebag til babyer. Han gikk opp til en bil og tok ut en plate inne i bagasjerommet. Så tok han ut en rekke poser med hvitt stoff fra bærebaggen og la inn i bilen, sier kvinnen.

- Meld fra til politiet Karsten Fossum, ordenssjef ved Grønland politistasjon, sier at det ville vært uproblematisk for kvinnen å melde inn narkofunnet.

- Vi ønsker at ingen rører narkotika de finner, men varsler oss om hvor det ligger. Vi blir tipset om funn av stoff flere ganger om dagen, det er helt uproblematisk, sier Fossum.

Han håper kvinnen i framtida ringer politiet om hun ser åpenlys omsetning av narkotika.

- Vi er avhengig av å få tips. Det får vi heldigvis, og det er vi glade for. I hvert fall khatomsetning, vil vi gjerne bli varslet om, sier Fossum.

I BUSKENE: Kvinnen fant sekken med narkotika i disse buskene, da hun var på vei over til ei venninne. Foto: Jørgen M. Gilbrant
I BUSKENE: Kvinnen fant sekken med narkotika i disse buskene, da hun var på vei over til ei venninne. Foto: Jørgen M. Gilbrant Vis mer