Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 40 døde tigerunger i tempelfryser i Thailand

Mener munkene drev ulovlig oppdrett og smugling.

GRUSOMT FUNN: Thailandske myndigheter gjorde grusomme funn i en fryser i en buddhistisk tempel i landet. Foto: AP / NTB scanpix
GRUSOMT FUNN: Thailandske myndigheter gjorde grusomme funn i en fryser i en buddhistisk tempel i landet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 40 døde tigerunger, en død bjørn og diverse dyrehorn er funnet i et buddhisttempel som i flere år har brukt tigre som turistattraksjon.

De døde tigrene og bjørnen er funnet i en fryser der det er blitt oppbevart mat for tigrene, opplyser en representant for thailandske myndigheter.

- Avsløringen av de døde dyrene er bevis for at tempelet har drevet med ulovlig oppdrett og smugling, mener Edwin Wiek, leder for den thailandske dyrevernsorganisasjonen Wildlife Friends Foundation.

- Jeg mener de ble oppbevart for å bli solgt på det svarte markedet, sier han.

Munkene ved tempelet har avvist anklager om at de driver med ulovlig oppdrett og salg av tigre.

Denne uken har thailandske myndigheter aksjonert mot det omstridte tempelet, som ligger i provinsen Kanchanaburi vest i Thailand. Flere hundre personer er involvert for å få flyttet 137 levende tigre til andre dyresentre. Onsdag var minst 40 levende tigre fjernet fra tempelet. Resten vil bli flyttet i løpet av den neste uken.

Tempelet har tidligere søkt om tillatelse til å drive en zoologisk hage, men fikk avslag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!