Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 42 hodeskaller i narkoreir

Men det er ikke sikkert at hodeskallene kommer fra personer som har blitt ofre for narkokartellenes brutalitet.

BESLAG: Politiet beslagla store mengder narkotika, samt hodeskaller og menneskebein, da de slo til mot narkoreiret i Mexico City. Foto: REUTERS / NTB scanpix
BESLAG: Politiet beslagla store mengder narkotika, samt hodeskaller og menneskebein, da de slo til mot narkoreiret i Mexico City. Foto: REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag for ei uke siden slo meksikansk politi til mot et antatt narkoreir i nabolaget Tepito i Mexico City.

De fant ganske riktig store mengder narkotika, men de fant også noe annet:

42 hodeskaller, dusinvis av bein og et foster i en glasskrukke. Det er foreløpig usikkert om det dreier seg om et menneskefoster, skriver Reuters.

Hodeskallene DNA-testes

Alt dette ble funnet like ved siden av et alter. Fire av hodeskallene var også innebygd i alteret. Til høyre for alteret var det en vegg med en rekke malte symboler, blant annet hodet til ei geit med et heksagram malt mellom hornene.

Myndighetene gjennomfører nå DNA-tester på hodeskallene og andre levninger de fant under raidet, og ifølge ordfører Claudia Sheinbaum vil resultatene sjekkes opp mot lister over savnede personer, både i hovedstaden og i andre byer, skriver The Guardian.

Foreløpig er det dermed uvisst om hodeskallene tilhører ofre for alvorlig kriminalitet, eller om de er stjålet fra kirkegårder.

Selv om funnet høres grotesk ut, er det ikke funnet av hodeskallene nødvendigvis noe tegn på at noen har blitt drept.

De dødes dag

Over hele landet strømmer meksikanere til kirkegårdene under feiringen av «Día de Muertos», De dødes dag, 1. og 2. november. Som oftest dekorerer de gravene til sine kjære.

Enkelte steder i landet er det også en skikk å grave opp de avdødes bein og knokler for å rengjøre dem.

Hodeskaller og bein var uansett ikke det eneste politiet fant. Hundrevis av politimenn og soldater deltok i operasjonen der det ble avdekket to metamfetaminlaboratorier.

Det ble også beslaglagt 2,5 tonn marihuana, 20 kg kokain, 20 pistoler, fem granater, en rakettkaster og en ikke angitt pengesum.

31 personer, som man mistenker har tilknytning til et narkokartell, ble pågrepet under raidet, men 27 av dem er allerede satt fri, skriver The Guardian.

De uventede løslatelsene skal etterforskes, lover president Andrés Manuel López Obrador.

- Her er det viktig å se på argumentene som ble brukt for å sette disse folkene fri. La oss ikke forhaste oss. Dersom noen opptrådte feil, ulovlig, eller det var korrupsjon, så vil vi fordømme det, sier Obrador.

Presidenten sier at politiet ikke har fått god nok trening, og dermed ikke er i stand til å samle sammen nok bevis til å holde de mistenkte i fengsel.

- Sakene settes sammen på feil måte og det lar dommerne si: «Dette er galt, det er ikke nok bevis, det er motsigelser», og så blir de løslatt, sier Obrador.

Pågrep «El Chapo»s sønn

Nylig pågrep også meksikansk politi en av sønnene til narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzman, men ble overmannet og tvunget til å løslate ham.

30 medlemmer av nasjonalgarden tok seg inn i huset Ovidio Guzmán López (28) befant seg i, og pågrep ham. Han er anklaget for narkotikasmugling til USA.

Patruljen ble imidlertid raskt overmannet av kartellmedlemmer, og de meksikanske sikkerhetsstyrkene måtte til slutt trekke seg tilbake for å berge liv og legge en demper på opptøyene som hadde brutt ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media