Fant 4600 patroner hjemme hos Tim

Nå er faren siktet for uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WIEN (Dagbladet.no): Faren stilles nå til ansvar for at sønnen drepte 15 mennesker under skolemassakren i forrige uke. Mannen er nå siktet for uaktsomt drap.

Politiets etterforskere måtte etter massedrapet i Winnenden slå fast at patronene fløt rundt i hele huset hjemme hos gjerningsmannen. Tim Kretschmer kunne bare forsyne seg da han gjorde seg klar til å begå skolemassakren i forrige uke.

Etterforskningen har til nå vist at faren lærte opp sønnen sin i omgang med våpen, allerede da Tim var 10 år gammel. Hele familien skal være opptatt av skyting som hobby og var medlem av det lokale skytterlaget. Derfor hadde direktør Kretschmer de nødvendige tillatelsene til å oppbevare hele 15 våpen i familiens enebolig, melder der Spiegel online.

14 av geværene og pistolene var forsvarlig låst ned i en egen safe i kjelleren. Der lå også ammunisjonen som passet. Problemet var bare at Kretschmer 9 millimeter Beretta pistol ikke befant seg der den skulle.

4600 skudd i huset
Faren i huset oppfattet åpenbart våpenet som et middel for å forsvare familien og seg selv. Han pleide derfor å ha den liggende — skuddklar - i soveværelset. Slik hadde det vært i alle år, og dette visste Tim. Han var også klar over at faren hadde hele 4600 skarpe skudd liggende rundt i huset. Da han bestemte seg for å gjennomføre sin vanvittige plan om å drepe så mange som mulig av tidligere medelever og lærere, hadde han i hvert fall ikke problemer med å skaffe de nødvendige hjelpemidlene.

I går ble faren siktet for uaktsomt drap i forbindelse med den klart illegale måten å oppbevare våpen på. Han vil en av de nærmeste dagene bli avhørt med siktedes rettigheter av folk fra politiet og statsadvokatembetet i Stuttgart.

To dager etter skolemassakren, sendte Tims foreldre ut en pressemelding, der de påstår at sønnen aldri var i psykiatrisk behandling. Politiet har funnet ut at han gikk til psykolog og at meningen var å fortsette behandlingen på det psykiatriske legesenteret ved siden av Tims tidligere skole. Dette opplegget hadde han imidlertid avbrutt selv. Skulle det vise seg at faren visste at gutten var i psykisk ubalanse, blir dette et alvorlig anklagepunkt mot ham, når det gjelder den manglende sikkerheten rundt oppbevaring av familiens våpen.

Flere kan dø
Fremdeles ligger fire av Tims offer på sykehus. To politibetjenter som lenge svevde mellom liv og død, rapporteres nå utenfor fare. Dette gjelder også for to elever som ble truffet av ett eller flere av de totalt 113 skuddene som 17-åringen nådde å avfyre i løpet av de to og en halv timene som han gikk amok i og omkring Winnenden. Totalt ble ni lærere og elever brakt til sykehus med skuddsår etter dramaet på onsdag.

FANT 4600 PATRONER:  Hjemme hos Tim Kretschmer og familien har politiet funnet 4600 patroner. Foto:  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
FANT 4600 PATRONER: Hjemme hos Tim Kretschmer og familien har politiet funnet 4600 patroner. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer

To av de ni drepte elevene er allerede gravlagt. Det ventes en voldsom tilstrømning, når de tre drepte lærerne skal begraves i løpet av denne uka. Tre klassevenninner som døde sammen, skal også legges i jorda sammen — en høytidelighet som vil trekke tusenvis.

Hvis Tims far blir tiltalt og dømt for uaktsomt drap i 15 tilfeller, risikerer han flere års fengsel.

BLE DRAPSMANN:  Tim Kretschmer tok sitt eget liv etter å ha drept 15 mennesker. Nå risikerer faren å bli dømt for drapene. Foto:    AFP PHOTO
BLE DRAPSMANN: Tim Kretschmer tok sitt eget liv etter å ha drept 15 mennesker. Nå risikerer faren å bli dømt for drapene. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer