Fant 50 år gammel flaskepost

Den 13 gamle år gutten reiste til Australia med familien sin i jakten på et bedre liv. Guttungen på vei mot det ukjente ønsket seg en brevvenn.

JEG FANT, JEG FANT: Brevet som Jyah Elliott (9) og faren fant på stranda, er datert 17.november 1969. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
JEG FANT, JEG FANT: Brevet som Jyah Elliott (9) og faren fant på stranda, er datert 17.november 1969. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 13 år gamle gutten som kastet en flaskepost i håp om en brevvenn, har nå fått svar - 50 år seinere.

- Mitt navn er Paul Gilmore, og jeg er 13 år gammel. Jeg kommer fra England og reiser til Melbourne. Vi er 1600 kilometer øst for Fremantle, vest i Australia.

Slik innleder den nå 63 år gamle mannen brevet sitt. Guttungen skriver en adresse i Mitcham, Victoria, som er endestasjonen - og hans nye hjem. Han og familien emigrerte fra England til Australia i 1969.

- Vær så snill og svar, skriver gutten, som gjerne ville ha en brevvenn.

Brevet er merket med skipet «Fairstair» fra Sitmar Line, som brakte mange britiske immigranter til Australia på 60-tallet.

Trodde det var en bløff

Den sør-australske gutten Jyah Elliot fant denne flaskeposten med faren sin på tirsdag da de var på fisketur. På en avsidesliggende strand i nærheten av Talia Beach fant gutten flaska, gjemt under sanddynene.

Flaska var rundt seks centimeter, hadde en hvit kork og var laget av glass. Med en gang trodde faren at brevet var falskt.

- Jyah gikk bort for å åpne flaska. Da han hadde fått den opp og prøvde å få ut brevet, var det ganske fuktig. Vi klarte ikke å få det ut med hendene, så vi måtte knuse flaska, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer