GJEMMESTED: Tollerne fant tidligere i dag omkring 50 stjålne mobiler gjemt i en bil på vei ut av Norge. Foto: POLITIET
GJEMMESTED: Tollerne fant tidligere i dag omkring 50 stjålne mobiler gjemt i en bil på vei ut av Norge. Foto: POLITIETVis mer

Fant 50 stjålne mobiler gjemt under baksetet

Stjålet i helgen fra en mobilbutikk i Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tollerne ved Ørje grensekontrollen gjorde i dag et stort beslag av mobiltelefoner i en bil på vei ut av Norge.

Det var to litauere i bilen. En av disse er tidligere kjenning av politiet, noe som førte til at tollerne fattet mistanke til og gjennomsøkte personbilen.

Under baksetet fant de omkring 50 både nye og brukte mobiltelefoner.

Fjernet vinduetDisse stammer mest sannsynlig fra et innbrudd hos mobil- og dataforhandleren Nordialog i Kongsberg i helgen.

- Her kom tyvene seg inn ved å ta vekk listene rundt et vindu og fjerne det. Når de ansatte kom på jobb i dag tidlig, fant de butikken full av tomme mobilesker. I tillegg var kassaapparatet tømt for 6 000 kroner, forteller politiførstebetjent Ulf Fossland ved Kongsberg politistasjon til Dagbladet.

- Mens vi holdt på med tekniske undersøkelser i butikken, ringer bedriftens telefon og det er politiet på Ørje. En av de beslaglagte telefonene var utstyrt med en lapp med telefonnummeret til butikken og de forsøkte å ringe det, fortsetter han.

Butikken jobber nå med å få oversikt over hvor mange mobiltelefoner som ble stjålet.

Det er snakk om både nye modeller og telefoner som har vært inne til reparasjon.

Sjekkes mot flere sakerDe to pågrepne litauerne overføres til Kongsberg og skal avhøres i morgen. De sjekkes opp mot liknende innbrudd i området.

- Vi har hatt flere tyverier og innbrudd den siste tiden som har den samme framgangsmåten. Det blir ikke brutt opp noe og tyvene kommer seg inn på en stille og fredelig måte, uten å vekke for mye oppmerksomhet.

En annen Kongsberg-bedrift ble for halvannen uke frastjålet 27 datamaskiner av tyver som utga seg for å være vanlige ansatte.

PRØVER Å FINNE EIERNE: Ved hjelp av telefonens unike ID, IMEI-nummeret, håper politiet i Kongsberg å kunne spore opp eierne av de stjålne mobiltelefonene. Foto: POLITIET
PRØVER Å FINNE EIERNE: Ved hjelp av telefonens unike ID, IMEI-nummeret, håper politiet i Kongsberg å kunne spore opp eierne av de stjålne mobiltelefonene. Foto: POLITIET Vis mer