Fant 50 sykler på asylmottak

Over 50 demonterte sykler og annet verdifullt tyvegods hadde bulgarerne tenkt å ta med seg hjem. Men politiet gjennomførte to razziaer på asylmottaket, og fant tyvegodset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylsøkerne hadde pakket sykler, sykkeldeler, datautstyr, bilstereoanlegg og verktøy inn i laken og putevar. Politiet på Romerike slo første gang til mot det provisoriske asylmottaket på Hellerudsletta søndag kveld, etter at de var blitt tipset om at det var flere mistenkelig kostbare sykler der, skriver Romerikes Blad. p> I går gjennomførte fem politipatruljer en ny razzia, og ransaket teltene nøye.

- Vi har bare tatt beslag i de gjenstandene vi er sikre på at vi klarer å spore tilbake til eierne. Mye har vi derimot latt dem få beholde, sier politibetjent Steinar Rudi i Romerike politidistrikt.

Ifølge politiadvokat Bjørn Arne Tronier ble det blant annet funnet en stor mengde klær som politiet ikke fant det hensiktsmessig å ta beslag i. Politiet vet ikke hvilke enkeltpersoner som har stjålet sakene, og ingen er derfor pågrepet.

I morgen sendes 70 av de 138 asylsøkerne som fremdeles bor på Hellerudsletta tilbake til Bulgaria. De siste skal sendes hjem om en ukes tid.

(NTB)