Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 55 feil på Concorde-motorer

British Airways har ved sine egne rutineundersøkelser funnet 55 alvorlige konstruksjonsfeil på Concorde-flyets motorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som svar på en artikkel i tidsskriftet New Scientist om motorfeilene, sier BA at deres Concorde-flåte har gjennomgått et forbedringsprogram som også omfatter motorene.

BA sier de såkalte risikofaktorene kan føre til problemer som rangerer fra «ubetydelige» til «katastrofale», som for eksempel «ukontrollerbar motorbrann».

En talskvinne for BA sier at termen risikofaktor her er brukt i en teknisk sammenheng, og at det betyr at sjansen er en på en milliard for at komponentene i motoren vil svikte.

Concorde-motorene tilfredsstiller alle sikkerhetskrav både fra britiske, franske og amerikanske luftfartsmyndigheter, skriver New Scientist.

De franske etterforskerne som undersøker Concorde-ulykken i Paris der 113 mennesker ble drept for to uker siden, sa forrige uke at det var helt sikkert at brannen som kunne ses som en hale etter flyet før det styrtet, ikke hadde startet i motoren.

(NTB)