MASSEGRAVER: 59 lik i til sammen åtte massegraver ble funnet på en rancg i Mexico i går. Her jobber krimteknikere med å frakte ut døde. Foto: REUTERS/Agencia Rubios News/SCANPIX
MASSEGRAVER: 59 lik i til sammen åtte massegraver ble funnet på en rancg i Mexico i går. Her jobber krimteknikere med å frakte ut døde. Foto: REUTERS/Agencia Rubios News/SCANPIXVis mer

Fant 59 lik i massegraver på ranch i Mexico

Politiet mistenker landets skruppelløse narkotikakartell står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 59 menneskelik ble funnet i til sammen åtte massegraver inne på en ranch i byen San Fernando i Tamaulipas i Mexico i går.

Politiet gjorde funnet like ved stedet der 72 innvandrere ble funnet drept i fjor sommer. Politiet tror narkogjenger står bak massedrapene.

Sikkerhetsstyrker kom over gravene etter at de har etterforsket meldinger om at passasjerer har blitt dratt ut av busser i et forsøk på å tvangsrekruttere folk inn i narkogjenger. Etterforskningen førte til pågripelse av fem kidnappere lørdag. Da fant de en av gravene. I går gjorde de massefunnet, melder nyhetsbyrået AP.

43 i en grav Til sammen er 11 personer så langt pågrepet i saken. Gravene

I en av de åtte grøftene lå 43 kropper. To av de drepte er kvinner. Politiet anslår at menneskene ble drept mellom for 10 og 15 dager siden, noe som samsvarer med kidnappingsmeldingene

Man jobber nå med å identifisere personene og forsøker å finne dødsårsaker.

Selv om politiet mistenker at en av Mexicos mange narkogjenger står bak, men har foreløpig ikke funnet ut hvilken gjeng de eventuelt stammer fra.

- Feige President Felipe Calderon fordømmer handlingene.

- Dette understreker hvor feige og skruppelløse de kriminelle organisasjonene i landet vårt er, sier han i en uttalelse, ifølge AP.

Etterforskerne har ikke brakt på det rene hva som var motivet bak drapene, men narkokartellene i Mexico er kjent for brutal rekruttering av innvandrere, kriminelle og ungdommer.

Det er uklart om de 59 drepte er innvandrere, men de transporteres ofte med buss og i området funnet ble gjort går en av hovedfartsårene til USA, ifølge AP.

Det er tidligere også funnet massegraver med andre konkurrerende narkogjenger.

MISTENKER NARKOKARTELL: I det samme område ble 72 innvandrere funnet drept i fjor sommer. Nå mistenker man at landets narkokrig har fått 59 nye ofre. Foto: AP/Rubios News/SCANPIX
MISTENKER NARKOKARTELL: I det samme område ble 72 innvandrere funnet drept i fjor sommer. Nå mistenker man at landets narkokrig har fått 59 nye ofre. Foto: AP/Rubios News/SCANPIX Vis mer

I løpet av de siste fire åra er 34 000 mennesker funnet drept i den pågående narkokrigen. Meksikanske myndigheter har erklært krig mot landets verkebyll.

Protestmarsj Tusener av meksikanere marsjerte gjennom gatene i 38 byer i Mexico mot den omfattende volden som er et resultat av narkotikakartellenes virksomhet.

Protestmarsjene ble organisert etter at sønnen til en velkjent forfatter og fire av hans venner ble drept i slutten av mars.

Javier Sicilia, som også er spaltist i avisa La Jornada og tidsskriftet Proceso, oppfordret til protester etter at sønnen Juan Francisco ble drept i Cuernavaca sør for Mexico by.

Sicilia møtte onsdag president Felipe Calderón etter at han dagen før hadde skrevet et åpent brev der han beskyldte politikerne for å rive landet i stykker i sin higen etter makt.

I et intervju foreslo han at regjeringen måtte forhandle fram en fredsavtale med narkotikakartellene.

- Vi er så lei av denne krigen, det er ikke vår krig, sa han da han ledet marsjen i Cuernavaca. Blant slagordene var: «Det er ikke vår krig, men det er våre døde».

NOK BLOD!: Tusenvis av meksikanere tok til gatene i går i en demonstrasjon mot den pågående narkokrigen i landets. Her fra Puebla i Mexico. Foto: EPA/ULISES RUIZ BASURTO/SCANPIX
NOK BLOD!: Tusenvis av meksikanere tok til gatene i går i en demonstrasjon mot den pågående narkokrigen i landets. Her fra Puebla i Mexico. Foto: EPA/ULISES RUIZ BASURTO/SCANPIX Vis mer