Fant 60 kidnappede hagenisser

Politiet fant 60 kidnappede hagenisser - inkludert fem av Snøhvits sju dverger - under en husransakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggerne i Bartlett i Illinois, USA har lenge lurt på hvor de ble av hagenissene deres. Nå som det begynte å trekke mot jul, og hagenissene kunne storkose seg ute blant neonblinkende juletrær og de filtkledde alvevennene sine, satte politiet endelig inn nådestøtet mot nissenapperne.

Dyre nisser


Tre tenåringsgutter ble pågrepet da politiet fant nesten 60 hagenisser i en garasje. Ifølge politiet er alle nissene kidnappet fra boliger i Bartlett og Streamwood utenfor Chicago det siste halve året. Hagenissene, som var mellom 30 centimeter og 1,2 meter høye, er verdt opptil tusen kroner hver.

- På et tidspunkt sto fem av de sju dvergene i Snøhvit her, sier polititalskvinne Debbie Speciale i Bartlett politidistrikt til nyhetsbyrået AP.

- De to siste dvergene klarte trolig å gjemme seg fra kidnapperne.

Kan bli solgt


De aller fleste hagenissene er allerede gjenforent med familiene sine etter de mange månedene i fangenskap. Men 16 nisser står fremdeles ensomme på politistasjonen og frykter at de aldri får møtt sine elskede igjen. Hvis ingen gjør krav på dem, vil de bli solgt på auksjon i mai.

De tre guttene er siktet for tyveri. En av dem ble også siktet for skadeverk.

Det er ikke klart om de var medlemmer av Hagenissenes Frigjøringsfront, som har kidnappet hagenisser i flere år.

<P>SKJERMET: De 60 hagenissene er blitt skjermet fra pressen. Dette bildet er fra en liknende sak i Frankrike, da 200 hagenisser ble funnet.<br>Foto: SCANPIX/EPA<P>