Fant 650 nedfryste skjelldyr i hus i Indonesia

Kritisk utrydningstruet, ifølge dyrevernere. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesisk politi har beslaglagt over 650 utrydningstruede skjelldyr som ble funnet gjemt i frysere i en bolig. Huseieren er pågrepet og siktet for brudd på dyrevernsloven.

Politiet oppdaget skjelldyrene, som er svært utrydningstruet, etter et tips fra lokale beboere som syntes det var mistenkelig mange frysere på den aktuelle eiendommen i Jombang-distriktet på Java.

Under en razzia mot boligen fant politiet totalt 657 skjelldyr som var pakket i plast og lagret i fem store frysere. Dyrene blir regnet som en delikatesse blant annet i Kina og blir solgt i store antall på det asiatiske svartebørsmarkedet. Dessuten kan dyrenes skinn og skjell brukes til å lage medisin og motevarer som sko og vesker.

Den pågrepne huseieren, en 55 år gammel mann, risikerer opptil fem års fengsel og rundt 60 000 kroner i bot om han blir funnet skyldig i saken. Selv har han forklart at han oppbevarte dyrene for en venn.

- Den siktede insisterte på at skjelldyrene ikke var hans, men at en venn hadde bedt ham om å lagre dyrene fordi han har frysere, sier polititalsmann Raden Prabowo Argo Yuwono. Han forklarer at politiet nå leter etter den navngitte vennen.

Dyrevernere klassifiserer skjelldyrarten som ble funnet i Indonesia som kritisk utrydningstruet. I 2013 fantes det sju ulike arter av skjelldyr som ble regnet som truet, ifølge National Geographic.