Fant 70-årig kvinne død

Naboer fant den 70-årige kvinnen død i trappeoppgangen. I går kveld ble hennes samboer (61) siktet for dødelig vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Samboeren er tidligere bøtelagt for å ha slått kvinnen som i går morges ble funnet død i en trappeoppgang i en bygård i Ålesund.

- Hun lå med ansiktet ned. Hun hadde blod på hendene og et stort kutt på den ene siden av ansiktet, sier naboene som fant henne til Dagbladet.

70-åringen og samboeren bodde i tredje etasje i bygården.

Politiet har tidligere blitt tilkalt på grunn av bråk i parets leilighet.

Samboeren avhørt

Politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt sier til Dagbladet at de mener samboeren forårsaket kvinnens død. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Kvinnen vil bli obdusert mandag. Vi kan ikke fastslå døds-årsaken. Samboeren har vært i avhør, og han blir framstilt for varetektsfengsling, sier Skovly.

- Jeg vil ikke kommentere detaljer i hva han har forklart, men han hevder at han ikke har vært voldelig. Det er vitneavhør som har ført til siktelsen, sier Yngve Skovly.

Samboeren er tidligere bøtelagt for legemsfornærmelse mot kvinnen. I vår fikk han 8000 kroner i bot for å ha slått henne i ansiktet.

Ytterligere to saker er henlagt. Bekjente av paret sier til Dagbladet at forholdet har vært turbulent, og at kvinnen tidligere skal ha falt ned trappa i bygården.

Veske rundt halsen

Hun ble funnet, med ytterklærne på og ei veske rundt halsen nær postkassene ved inngangsdøra i ti-tida .

- Hun lå helt urørlig på siden. Vi prøvde å legge henne i stabilt sideleie, men hun var trolig allerede død, forteller naboene.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det skal ha vært bråk i leiligheten til paret natt til i går.

BRÅK: Politiet har tidligere blitt tilkalt til samboerparets leilighet i Ålesund på grunn av bråk. Det skal også ha vært bråk i leiligheten natt til i går. I går morges fant naboer kvinnen død i oppgangen.