Fant 72 døde i Mexico

Trolig den største dumpingplassen av lik siden narkotikakrigen startet i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Soldater har funnet minst 72 lik på en gård ved byen San Fernando i delstaten Tamaulipas nordøst i Mexico, ifølge den mexicanske hæren. 14 av dem skal ha vært kvinner.

Soldatene fant like etter skuddveksling med et antatt narkotikakartell, melder nyhetsbyrået AP. Tre narkotikasmuglere og en soldat skal ha blitt drept i sammenstøtet.

Dette er den største dumpingplassen brukt av kartellene så langt i narkotikakrigen som startet i 2006. De fryktede kartellene bruker ofte forlatte gåder, rancher eller minegruver for å dumpe likene til drepte rivaler eller kidnappingsoffer. I mai fant myndighetene 55 lik i en forlatt gruve nær byen Taxco før for Mexico by.

Soldatene beslagla 21 automatvåpen, hagler og rifler, i tillegg til å ta seg av en mindreårig - som skal ha vært med i kartellet.

Delstaten Tamaulipas har vært området for en blodig gjengkrig mellom Gulf-kartellet og deres tidligere allierte, narkotikagjengen Los Zetas. Los Zetas er ansett av amerikanske DEA som trolig den mest voldelige paramilitære gruppen i Mexico.

Los Zetas er mest kjent for å kidnappe amerikanske turister og holde dem for løsepenger, mens Gulf-kartellet er kjent for sine voldelige metoder og trusler, og jobber tett med korrupte politifolk og forretningsfolk i Mexico og USA.