Fant 75 omkomne fra Air France

To år etter den dramatiske flystyrten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 75 omkomne har blitt funnet fra vraket til Air France 447-flyet som styrtet i havet ved kysten av Brasil for to år siden, melder Brasils statlige nyhetsbyrå Agencia Brasil, ifølge CNN.

Det er mer enn dobbelt så mange enn antallet man tidligere har funnet.

Det var tre nordmenn om bord på flyvningen.

Forsvant Det var i juni 2009 flight 447 fra Rio de Janeiro til Paris plutselig forsvant fra radaren. Først flere timer senere var det klart at flyet hadde styrtet i Atlanterhavet utenfor Brasils kyst da vrakdeler hadde blitt funnet i havet.

Det er fremdeles mange som fremdeles ikke har blitt funnet. Totalt 228 personer var om bord på flyet, og bare rundt 50 av dem ble funnet i dagene etter flystyrten.

Kolossal fart De første dataene fra ferdsskriverne som ble funnet på sjøbunnen viser at flyet steilet og falt ukontrollert i en kolossal hastighet da det forsvant over Atlanterhavet under en flygning fra Rio de Janeiro til Paris i juni 2009.

Rapporten, utarbeidet av den franske havarikommisjonen for luftfart, BEA, slår videre fast at kapteinen ikke var i cockpiten med de to co-pilotene, men hvilte da flyet begynte på den fatale nedstigningen. Dette er vanlig på lange flyvninger.

FANT VRAKDELER: 17. juni 2009 fant den brasilianske marinen flere vrakdeler. Først nå - to år etter ulykken - ble 75 av de totalt 228 døde personene som var om bord Air France, funnet. Foto: Reuters/Brazilian Navy/Scanpix
FANT VRAKDELER: 17. juni 2009 fant den brasilianske marinen flere vrakdeler. Først nå - to år etter ulykken - ble 75 av de totalt 228 døde personene som var om bord Air France, funnet. Foto: Reuters/Brazilian Navy/Scanpix Vis mer

Flyet - av typen Airbus A330-203 - steilet og falt 38 000 fot (11500 meter) på tre minutter og 30 sekunder i en ekstrem hastighet på opptil 11 000 fot per minutt, noe som tilsvarer litt i overkant av 200 kilometer i timen.

Dagbladet kommer med mer.

GA SVAR: De første dataene fra ferdsskriverne som ble funnet på sjøbunnen viser at flyet steilet og falt ukontrollert i en kolossal hastighet da det forsvant over Atlanterhavet under en flygning fra Rio de Janeiro til Paris i juni 2009. Foto: 
  Reuters/Scanpix
GA SVAR: De første dataene fra ferdsskriverne som ble funnet på sjøbunnen viser at flyet steilet og falt ukontrollert i en kolossal hastighet da det forsvant over Atlanterhavet under en flygning fra Rio de Janeiro til Paris i juni 2009. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer