Fant 87 egg i 75 kilo tung gravid monsterslange

Dobbel rekord for den 5,3 meter lange burmesiske pytonslangen i nasjonalpark i Florida.

REKORDSLANGE: 5,3 meter lang og 75 kilo tung er dette den største burmesiske pytonslangen som er funnet i nasjonalparken Everglades i Florida. Den gravide monsterslangen bar på 87 egg. Foto: Kristen Grace/Florida Museum of Natural History
REKORDSLANGE: 5,3 meter lang og 75 kilo tung er dette den største burmesiske pytonslangen som er funnet i nasjonalparken Everglades i Florida. Den gravide monsterslangen bar på 87 egg. Foto: Kristen Grace/Florida Museum of Natural History Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke bare er denne burmesiske pytonslangen, funnet i nasjonalparken Everglades i Florida, den største slangen som noen sinne er oppdaget i den amerikanske staten.

Det 5,3 meter lange og 75 kilo tunge beistet setter også rekord med de 87 eggene hun bar på, melder LiveScience.

Den gigantiske pytonslangen ble funnet i mai, og har siden da vært lagret i en fryser på Florida Museum of Natural History ved Florida-universitetet. Det var på fredag i forrige uke at forskerne studerte slangens indre anatomi, og fant den gravide damas store hemmelighet.

- Monsterliknende - Denne er monsterliknenede og er rundt en fot bred. Dette betyr at slangene overlever lenge i området. Det er ingen ting som stopper dem og det naturlige dyrelivet er i trøbbel, sier Kenneth Krysko ved Florida Museum of Natural History, ifølge CNN.

I årenes løp har folk satt utallige pytonslanger fri i sumpene i Everglades nasjonalpark i Florida. Men slike invaderende arter kan vippe et naturlig økosystem helt av pinnen, skrev Dagbladet i januar i år.

Burmesiske pytonslanger har spist nesten alle vaskebjørnene, pungrottene og kaninene i nasjonalparken, viser ny forskning. Og forskerne er bekymret over utbredelsen av den burmesiske pytonslangen som naturlig hører hjemme i det sørlige Asia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer