USA

Fant 95 år gammel flaskepost

En båtkaptein fant flaskepost skrevet i 1926. Ved hjelp av internett fant hun avsenderens datter.

FANT FLASKEPOST: Båtkapteinen Jennifer Dowker fant den gamle flaskeposten da hun dykket. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures
FANT FLASKEPOST: Båtkapteinen Jennifer Dowker fant den gamle flaskeposten da hun dykket. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Båtkaptein Jennifer Dowker driver omvisninger av skipsvrak hele sommeren, så hun vet at det gjemmer seg alle slags hemmeligheter under overflaten av Michigans vannveier. Likevel ble hun sjokkert over å finne en flaskepost skrevet i 1926, melder CNN.

De skriver at Dowker, eieren av Nautical North Family, var på dykketur i elva Cheboygan da hun gjorde oppdagelsen.

Hun har allerede en liten samling av flasker og andre ting hun har funnet på dykketurer. Derfor vekket den grønne, gammeldagse flaska oppmerksomheten hennes.

- Først trodde jeg det bare var en kul flaske, men da jeg plukket den opp, og fortsatt befant meg under vann, kunne jeg lese ordet «dette» på papiret inni flaska. Da var det litt sånn, herregud, det er en flaskepost, kult! Sier Dowker til CNN.

FANGET OPPMERKSOMHETEN: Den gamle flaska vekket oppmerksomheten til Dawker og hun plukket den med seg opp fra vannet. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures
FANGET OPPMERKSOMHETEN: Den gamle flaska vekket oppmerksomheten til Dawker og hun plukket den med seg opp fra vannet. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures Vis mer

Da hun kom tilbake til overflaten skal hun ha vist flaska til styrmannen sin og en dykkerklient, som hadde sett på fra innsida av båten.

Datert 1926

Hun forteller til CNN at flaska var fylt med omtrent to tredjedeler vann og fortsatt hadde noe av korken igjen, men at forseglingen hadde blitt ødelagt i løpet av åra.

Dowker klarte å fiske ut papiret ved hjelp av et lite verktøy og brettet det forsiktig ut slik at hun kunne lese det som sto skrevet.

1926: Brevet i flaska er datert 1926 og signert George Morrow. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures
1926: Brevet i flaska er datert 1926 og signert George Morrow. Foto: Jennifer Dowker/Nautical North Family Adventures Vis mer

I brevet, som altså var datert 1926, sto det skrevet:

«Vil personen som finner denne flaska returnere dette brevet til George Morrow Cheboygan, Michigan, og fortelle hvor den ble funnet?»

Gikk viralt

Dowker forteller til CNN at Cheboygan er en liten by, og at hun kjente noen i familien Morrow i området, og derfor postet et innlegg på firmaets Facebook-side i håp at det kanskje ville bli sett av en liten håndfull.

Da hun våknet lørdag morgen hadde innlegget gått viralt på Facebook og blitt delt mer enn 100 000 ganger, og fått mer enn 6000 kommentarer fra folk som kom med tips, eller som ville vite mer om historien.

- Da tenkte jeg, når skal jeg få tid til å gjøre research for å finne personen? Jeg driver eget firma og er alenemor med tre tenåringsgutter, sier hun til CNN.

Fant dattera

Men allerede søndag, på USAs farsdag, ble hun kontaktet av George Morros datter, Michele Primeau.

Primeau forteller til CNN at hun plutselig fikk en telefon fra en helt fremmed, som hadde sett Dowkers Facebook-innlegg.

De skriver at dattera kjente igjen farens håndskrift da hun fikk se brevet fra flaskeposten, selv om det var skrevet nesten tjue år før hun ble født.

Ifølge hennes beregninger var faren 17 eller 18 år da han laget flaskeposten.

Primeau sier til CNN at faren alltid var sentimental og at hun husker at han la et brev i veggen da de pusset opp kjelleren, og at han kasta en annen flaskepost i elva Huron en gang familien var på campingtur.

Faren døde i 1995 og Primeau forteller til CNN at flaskepostoppdagelsen bringer tilbake mange gode minner.

- Han har vært borte i lang tid nå, men det var ganske kult at alt dette skjedde i farsdagshelgen, sier hun.

Fikk beholde den

Dowker ønsket å levere flaskeposten til dattera, men Primeau syns Dowker skulle få beholde den.

- Jeg tenkte at det rette var at Dowker fikk beholde den, det var hun som fant den, og det vil holde min fars navn i live, sier hun til CNN.

Dowker forteller at hun skal få flaskeposten rammet inn, og Primeau skal sende et fotografi av faren til innrammingen.

Den lille utstillingen skal henges opp i båten eller i firmaets gavebutikk, og Primeau sier at hun har planer om å ta en tur til Cheboygan i september, for å se det.

- Jeg har gitt henne fri tilgang til båten min på livstid, forteller Dowker til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer