Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant 97 lik utenfor krematoriet

Et krematorium i USA etterforskes etter at det er funnet 97 lik utenfor bygningene. Hundrevis av pårørende må nå identifisere likene av slektninger de trodde var kremert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har myndighetene funnet 97 lik i oppbevaringsskur og i skogen rundt krematoriet i den lille landsbyen Noble like sør for Chattanooga, Tennessee. Krematoriet har tatt betalt for kremasjonene, men har altså dumpet likene rundt omkring.

- Vi har bare skummet overflaten, noen av likene er mumifiserte, sier Georgias rettsmedisiner, doktor Kris Sperry til AP. Han anslår at minst to hundre lik befinner seg i området rundt krematoriet.

Til nå er 16 personer identifisert.

Oppdaget av turgåer

Skandalen var et faktum på fredag da en kvinne gikk tur med hunden sin og oppdaget en hodeskalle ved krematoriet. Etterforskerne tror at likdumpinga har pågått i opptil 15 år.

- De har bare stablet dem oppå hverandre, og så har de stablet flere oppå der igjen. Jeg skulle ønske det vi hadde en god forklaring på dette men det har vi ikke, sier Sperry.

Krematoriets innehaver, Ray Brent Marsh, tok over bedriften fra sin mor og far i 1996. Han har blitt arrestert og siktet for å ha bedratt de pårørende, men ble løslatt mot kausjon på søndag. Marsh skal ha brukt aske fra brent tre til å fylle urnene med.

Selv hevder Marsh at grunnen til at de dumpet likene var at forbrenningsovnen i krematoriet ikke fungerte.

Politiet skal nå undersøke hele eiendommen, samt en liten innsjø i nærheten.

Det er erklært nasjonal unntakstilstand i den lille landsbyen Noble etter de makabre funnene.

DUMPET LIK: Ray Brent Marsh dumpet likene i skur og i skogen fordi forbrenningsovnen ikke virket i krematoriet. Så ga han de pårørende urnen fylt med aske fra brent tre.
OPPDAGET AV TURGÅER: Turgåeren som skulle lufte hunden avdekket skandalen.
Hele Norges coronakart