Fant alligator på 300 kilo i grøfta

– Disse dyrene har eksistert ved siden av mennesker i århundrer, sier biolog Brent Howze.

GIGANTISK ALLIGATOR: En ansatt fra Georgia Department of Natural Resources foreviget størrelsen på alligatoren foran biolog Brent Howze i Georgia. Alligatoren ble hentet opp av en grøft, der organisasjonen anslår den har ligget i en uke. Foto: Georgia Department of Natural Resources
GIGANTISK ALLIGATOR: En ansatt fra Georgia Department of Natural Resources foreviget størrelsen på alligatoren foran biolog Brent Howze i Georgia. Alligatoren ble hentet opp av en grøft, der organisasjonen anslår den har ligget i en uke. Foto: Georgia Department of Natural Resources Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den gigantiske alligatoren ble funnet i en grøft nær Lake Blackshear i Georgia 18. februar. Den veide over 300 kilo og var nesten fire meter lang.

– Den eneste måten alligatorer kan vokse til denne størrelsen er ved å unngå menneskelig kontakt. Denne karen har skjult seg godt for å kunne bli så stor, sier Sarah Hanson, talsperson for Georgia Department of Natural Resources (Georgia DNR) til USA Today.

– Helt trygg

Det var organisasjonens biolog Brent Howze som fant alligatoren. Men selv om alligatoren var massiv, ble han ikke skremt av opplevelsen:

– Du er helt trygg. Disse dyrene eksisterer. De har vært her i årtusener, de har eksistert ved siden av mennesker i årtusener, og det kommer de til å fortsette med, uttalte han til den lokale tv-kanalen WALB.

Ifølge biologen tok det lang tid å få alligatoren ut av grøfta, og det krevde mye utstyr for å få flyttet den.

– Brent anslår at dyret hadde vært i grøfta i nesten ei uke, som er uvanlig atferd, sier Melissa Cummings fra Georgia DNR til Fox News.

Da menneskene fikk alligatoren opp av grøfta, oppdaget de at den hadde gamle skuddsår på kroppen. Den var også i dårlig forfatning ellers.

Redningsaksjonen endte derfor med avlivning for den gigantiske reptilen.

Trodde bildet var falskt

Ifølge Fox News skal flere som har sett bildet av alligatoren mene det hele er en bløff. Det avkrefter derimot Howze, som er å se bak alligatoren på bildet:

– Mange tror visst bildet er falskt, men det kan jeg bekrefte at det ikke er. Jeg er personen i bildet, og dere kan sannsynligvis se at jeg ikke gikk for nærme alligatoren, sier han.

Ifølge Georgia DNR finnes det mellom 200 000 og 250 000 alligatorer i Georgia. De trives godt i sumper, elver, dammer og innsjøer - men av og til dukker de opp i grøfter, på golfbaner og til og med i svømmebasseng.

Ett dødsfall

I fangenskap kan dyrene bli opptil 60 år, mens de sjeldent lever lenger enn 50 år i naturen. Hankjønnsalligatorer kan bli nesten fem meter lange, men det regnes som sjeldent at de bikker fire meter i lengde. Store alligatorer kan veie over 360 kilo.

Mellom 1980 og 2007 har det blitt rapportert om ni tilfeller der en alligator har gått løs på et menneske i Georgia. Ett av tilfellene endte med død i 2007, viser tall fra Georgia DNR.

I seks av tilfellene var grunnen til angrepene at mennesket tråkket på eller kom i kontakt med en alligator. De tre siste tilfellene skjedde fordi alligatoren trodde mennesket var et bytte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer