<strong> SKYTEEPISODE PÅ BLINDERN:</strong>  En vekter ansatt av Nokas ble skutt fem dager etter at politiet fant en sekk med ammunisjon. Her undersøker en robot en bombelignende gjenstand i samme området i dag formiddag.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKYTEEPISODE PÅ BLINDERN: En vekter ansatt av Nokas ble skutt fem dager etter at politiet fant en sekk med ammunisjon. Her undersøker en robot en bombelignende gjenstand i samme området i dag formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fant ammunisjon sammen med skolebøker på Blindern i helgen

Politiet har ingen mistanker om sammenheng med nattas skyting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En forbipasserende fant lørdag en ryggsekk som skal ha inneholdt pistolammunisjon på Blindern i Oslo.

I samme område ble en vekter skutt i natt klokka 02.40.

Politiet regner saken som oppklart Politiinspektør Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt sier at saken nå er oppklart som følge av etterforskning gjort av Majorstuen politistasjon.

- Det ble funnet en sekk med ammunisjon, men vi har ingen mistanke om at dette tilfellet kan ha noen sammenheng med skyteepisoden i natt, sier politiinspektøren.

- Inneholdt skolebøker Ifølge mannen som fant sekken skal det ha vært en skolesekk med pensumbøker og annet skoleutstyr ved siden av ammunisjonen.

Den skal også ha inneholdt personalia, ifølge kilden Dagbladet har vært i kontakt med.

- Vi tror ikke at personen har hatt noen forbindelse med universitetet, sier Metlid om saken.

Leter fortsatt etter to menn Funnet ble gjort fem dager før skuddepisoden i natt. Vekteren ble ikke alvorlig skadet og politiet søker nå etter gjerningsmenn.

PST skal nå bistå oslopolitiet i jakten på de to mennene som skjøt på vekteren.

- PST blir ofte koblet inn hvis det skjer hendelser som kan ha tilknytning til det PST jobber med, og Oslopolitiet har valgt å orientere oss, sier stabssjef i PST, Eirik Haugland. 

PST inn i etterforskningen Han forteller at PST nå har en todelt oppgave. 

- Vi har oppretta kontakt med Oslopolitiet, og så oppdaterer de oss på situasjonen og hva de eventuelt har behov for bistand til, sier han.

Han vil ikke utdype hva slags tiltak PST nå gjennomfører. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer