Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant angivelig Kongo-drapsvåpen

I Oslo.

MULIG NYTT VÅPENFUNN: Det angivelige drapsvåpenet i saken mot Joshua French og Tjostolv Moland (t.h.) skal være funnet i Oslo. 
Foto: Tore Meek / Scanpix
MULIG NYTT VÅPENFUNN: Det angivelige drapsvåpenet i saken mot Joshua French og Tjostolv Moland (t.h.) skal være funnet i Oslo. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

TV 2 hevder å ha sporet opp våpenet som Tjostolv Moland og Joshua French ifølge retten i Kongo brukte til å drepe sjåføren Abeidi Kasongo med.

Våpenet skal angivelig befinne seg i Oslo.

De to nordmennene ble dømt til døden for drap, spionasje og våpensmugling 8. september. I retten ble bilder av en pistol og et gevær lagt fram som bevismateriale, og det ble hevdet av Moland og French gjemte disse våpnene i terrenget etter drapet.

På bakgrunn av disse bildene har TV 2 angivelig sporet opp våpnene. Pistolen på bildet skal stamme fra Garden, og kronprinsparets bolig på Skaugum. Moland tjenestegjorde i Garden i 2006. Pistolen skal fortsatt være i Forsvarets besittelse.

Det avbildede geværet skal befinne seg i Oslo, og har ifølge TV-kanalen neppe vært i Kongo. Angivelig er dette snakk om en softgun - et våpen som brukes til å skyte gummikuler med.(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media