Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant bæsj i bassenget

- Ikke uvanlig, sier daglig leder.

FANT AVFØRING: Det ble funnet avføring i et basseng ved Aquarama-badeanlegget i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen / Aquarama
FANT AVFØRING: Det ble funnet avføring i et basseng ved Aquarama-badeanlegget i Kristiansand. Foto: Anders Martinsen / Aquarama Vis mer

Fredag ettermiddag besøkte Ingrid Johanne Johannessen (13) badeanlegget Aquarama i Kristiansand.

Opplevelsen ble imidlertid ikke helt som forventet, da Ingrid plutselig fant en bæsj flytende i bassenget.

- Nå har jeg mistet lysten til å bade i Aquarama igjen, sier hun til Dagbladet.

Fædrelandsvennen omtalte saken først.

- Ubehagelig

13-åringen er glad i å dykke, men denne gangen ble hun sjokkert da hun tok på seg dykkermaska.

- Jeg svømte rundt, og plutselig tenkte jeg at det hadde vært gøy å tulle litt med mamma. Jeg så noe mørkt i bassenget og sa til henne «Oi! Der er det en bæsj!». Men da jeg kom litt nærmere, innså jeg at det faktisk var det, sier Ingrid til Dagbladet, og legger til at det var en ekkel opplevelse.

Ingrid varslet badevakta med en gang hun forsto hva hun hadde funnet.

- Badevakten spurte meg om hva slags konsistens det var på bæsjen, og det syntes jeg var litt ubehagelig. Jeg måtte dykke ned tre ganger fordi han var nysgjerrig på konsistensen, hvordan avføringen så ut, og om den gikk i oppløsning, forteller hun.

BEKLAGELIG: Daglig leder Vibeke Holm Ruud sier det er beklagelige funn som ble gjort i bassenget på Aquarama. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
BEKLAGELIG: Daglig leder Vibeke Holm Ruud sier det er beklagelige funn som ble gjort i bassenget på Aquarama. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Omtrent ti minutter seinere ble bassenget stengt.

- Det var veldig spesielt. Vi ble satt ut av spørsmålene han stilte, og trodde først det var en spøk. Badevakta burde heller prioritert å få alle personene ut av bassenget først, og så heller studere avføringen selv etterpå, sier Ingrids mor Ingunn Josdal.

Dårlig renhold

SLETTET: Josdal la igjen en kommentar på Aquarama sin side på Facebook. Den ble seinere fjernet. Foto: Privat
SLETTET: Josdal la igjen en kommentar på Aquarama sin side på Facebook. Den ble seinere fjernet. Foto: Privat Vis mer

Josdal forteller at hun var sjokkert over renholdet i lokalene.

- Det var utrolig skittent, både i vannet, rundt bassengområdene og i garderoben. Det lå brukte plastre på bunnen av bassenget og store hårklyser i dusjene, forteller hun og legger til:

- Med tanke på situasjonen rundt coronapandemien forventer man at renholdet er bedre enn som så.

Josdal delte hendelsen på Aquaramas Facebook-side, men kritikken ble seinere fjernet.

Beklagelig

Daglig leder i Aquarama, Vibeke Holm Ruud, sier at det ikke er uvanlig å finne avføring ved badeanlegg.

- Det hender at barn har uhell, og derfor har vi gode rutiner for å håndtere slike situasjoner. Vi gjennomførte en sjokk-kloring, og stengte bassenget i tolv timer, sier hun til Dagbladet.

Hun har forståelse for at familien reagerte på badevaktens spørsmål om avføringen, men forklarer at det var for å kartlegge situasjonen.

- Det er beklagelig at det blir funnet skitt i vannet. Vi er veldig opptatt av renhold, sier Holm Ruud og understreker at vannkvaliteten kontrolleres kontinuerlig.

Aquaramas daglige leder presiserer at de ikke har som vane å fjerne kritikk fra sine sider, og at det i dette tilfelle har skjedd en glipp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!