Fant bagkvittering to år etter NOKAS-ranet

Dette er dårlig nytt for tiltalte Ikmet Kodzadziku (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To og et halvt år etter NOKAS-ranet er det funnet en kvittering på et bagkjøp som knyttes til ranet.

Dette er dårlig nytt for tiltalte Ikmet Kodzadziku (26). Under ranet ble det brukt bager av typen Stadium til å frakte penger i, og aktoratet har forsøkt å knytte kjøpet av disse bagene til Kodzadziku.

I tingretten påviste aktoratet at det var kjøpt sju bager i en Stadium-butikk i Göteborg 24. mars 2004, to uker før ranet. Kodzadzikus mobiltelefon ble koblet til en basestasjon i området på samme tidspunkt som bagene ble kjøpt.
Antallet stemmer ikke
Men antall bager som ble kjøpt stemmer dårlig overens med antallet som ble brukt under ranet. Det ble funnet 12 merkelapper fra slike bager i lastebilen som ble påtent utenfor politihuset i Stavanger. Ridvan Halimi har i lagmannsretten forklart at det ble brukt rundt 15 bager til å bære ut penger fra tellesentralen.

Torsdag kom det fram nye opplysninger i Gulating lagmannsrett som viser at det også ble kjøpt ni bager i en annen Stadium-butikk i Göteborg 24. mars 2004. Funnet er gjort etter ny etterforskning i saken.

- Det er beklagelig at disse opplysningene først kommer opp nå, så sent i saken, sier Knut Smedsrud, Kodzadzikus forsvarer, til NTB.


Ikke identifisert
Smedsrud påpeker at hans klient sier at han ikke har kjøpt noen bager.

- Det er heller ingen som kan bekrefte at bagene er solgt til ham. Dette knytter ham ikke mer til ranet enn tidligere, sier Smedsrud.

Aktor Tor Christian Carlsen vil ikke kommentere betydningen av de nye opplysningene.

- Det kan jeg ikke si noe om før prosedyrene, sier han til NTB.

Ikmet Kodzadziku hevder at han var i Stavanger for å levere narkotika da ranet skjedde, og at han ikke hadde noe med det å gjøre. Aktoratet mener at han var en av ranerne som var med inne i tellesentralen. I Stavanger tingrett ble 26-åringen dømt til 15 års fengsel. (NTB)

DÅRLIG NYTT: En kvittering kan knytte Ikmed Kodzadziku til NOKAS-ranet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
DÅRLIG NYTT: En kvittering kan knytte Ikmed Kodzadziku til NOKAS-ranet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer