Fant Baneheia-bevis i fryseren

Rettsmedisinsk Institutt (RMI) sa først at alle spor fra Baneheia-saken var destruert. Nå har instituttet funnet hele 199 reagensrør med DNA-ekstrakter. I en fryseboks.

OPTIMISTER: Advokat Sigurd Klomsæt og Viggo Kristiansen på besøksrommet på Ila. Etter gjenfunnet av 199 reagensrør med spor fra Baneheia-saken, øyner begge muligheten for å finne nye bevis som kan kaste lys over drapssaken. Foto: Eivind Pedersen
OPTIMISTER: Advokat Sigurd Klomsæt og Viggo Kristiansen på besøksrommet på Ila. Etter gjenfunnet av 199 reagensrør med spor fra Baneheia-saken, øyner begge muligheten for å finne nye bevis som kan kaste lys over drapssaken. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Det var etter at Dagbladet skrev om saken for snart tre uker siden at RMI har gjort sine oppsiktsvekkende funn.

Fant prøvene Først bekreftet den nå sykmeldte seksjonslederen Bente Mevåg sine utsagn om at det ikke eksisterte noe Baneheia-materiale på RMI.

Så forsikret den konstituerte seksjonsledelren Margurethe Stenersen at instituttet aldri kastet noen DNA-ekstrakter. En leteaksjon i fryseboksen ga henne rett.

Mevåg ønsker ikke å kommentere saken så lenge den behandles av Gjenopptakelses- kommisjonen.

Fant profilMandag ble Gjenopptakelses- kommisjonen informert av RMI-direktør Olav Gunnar Ballo at DNA-materialet er intakt.

Det var tilsvarende ekstrakter som i februar i år ble reanalysert ved et spansk laboratorium, der man ved hjelp av ny teknologi fant en fullverdig DNA-profil av Jan Helge Andersen, men ikke spor av Viggo Kristiansen.

Ballo forteller til Dagbladet at det var uproblematisk å finne materialet, som har vært oppbevart i fryseboks. Prøvene var der de ble lagret for ti år siden, sier Ballo.

-Vi har jo hatt dem oppbevart i fryseboks. Vi måtte lete frem registreringsnumrene og så vi fant dem da vi så etter, sier Ballo. Han tiltrådte som RMI-direktør 1. oktober i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer