Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant båten på bilvei flere hundre meter fra sjøen

«Sandy» raserte hus og båt.

BLÅST BORT: Wally Waldheim våknet opp og fant båten sin, E-Z Goin, midt på motorveien hundre meter fra havna der den hadde blitt fortøyd. Broad Channel, som ligger halveis mellom Howard Beach og Rockaway, fikk støyten fra tre hold da orkanen Sandy traff. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
BLÅST BORT: Wally Waldheim våknet opp og fant båten sin, E-Z Goin, midt på motorveien hundre meter fra havna der den hadde blitt fortøyd. Broad Channel, som ligger halveis mellom Howard Beach og Rockaway, fikk støyten fra tre hold da orkanen Sandy traff. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BROAD CHANNEL (Dagbladet): Flere steder i New York hersker det fullstendig unntakstilstand. På Long Island er ødeleggelsene etter uværet «Sandy» enorme.

Båten til Wally Waldheim fant båten sin «E-Z Going» flere hundre meter oppe på land på den lille, smale øya Broad Channel.

- Jeg har bodd her ute i 65 år, og har aldri opplevd verre vær enn dette. Det som har skjedd her er helt forferdelig, men jeg kan ikke klage så lenge familien min kom fra det med helsa i behold, sier han til Dagbladet.

Tirsdag ble han kontaktet av en nabo.

- Hei Wally, jeg synes jeg så båten din oppe på veien. Jeg ble ganske forskrekket, forteller Waldheim.

Også huset hans fikk skader i uværet.

Fullstendig kaos På veien ut til de smale og lavtliggende øyene helt ut mot Atlanterhavet råder et fullstendig kaos. Hus er smadret og oversvømmelser har fraktet alle tenkelige og utenkelige gjenstander langt av gårde.

- Jeg hadde avtalt at en venn av meg skulle kjøpe denne båten og hente den denne uka. Nå er den et totalvrak, sier Waldheim mens han står om bord i båten og blokkerer en av filene på veibanen.

Storbrann Skadene over hele USAs østkyst er enorme etter det voldsomme uværet som rammet mandag. Folk forsøker å rydde opp rundt hjemmene sine, mens politi og redningsmannskaper forsøker å bistå.

Helt ytterst på The Rockaways utenfor Broad Channel ligger sommerparadiset Breezy Point som ble rammet av en enorm tragedie.Natt til tirsdag brøt det nemlig ut brann i 111 bygninger som allerede hadde blitt oversvømt og ødelagt av uværet.

190 brannfolk måtte trå til og det tok ni timer å få slukket flammeinfernoet som spredte seg raskt fra hus til hus i den intense vinden. Lenge var situasjonen svært dramatisk, og folk som hadde blitt igjen da myndighetene evakuerte området, måtte reddes fra tak og balkonger. Men ingen skal ha blitt alvorlig skadd i brannene.