Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant beinbit ved siden av kidnapperens hjem

Phillip Garrido bodde tidligere i bakgården ved siden av der han gjemte Jaycee og døtrene.

FINKJEMMER: Politiet har gjort omfattende undersøkelser av bakgården der Jaycee Lee Dugard og døtrene bodde, og eiendommen ved siden av. De har nå funnet en beinbit på naboeiendommen som skal undersøkes videre. Foto: REUTERS/SCANPIX
FINKJEMMER: Politiet har gjort omfattende undersøkelser av bakgården der Jaycee Lee Dugard og døtrene bodde, og eiendommen ved siden av. De har nå funnet en beinbit på naboeiendommen som skal undersøkes videre. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et lite beinfragment ble mandag funnet på eiendommen ved siden av hjemmet til Phillip og Nancy Garrido, som er siktet for å ha kidnappet Jaycee Lee Dugard i 1991 og siden holdt henne fanget i bakgården, melder nyhetsbyrået AP.

Likhunder har finkjemmet bakgården til Garrido, der Jaycee og hennes to døtre bodde, samt naboeiendommen i flere dager.

Talsmann for sheriffen i Contra Costa County, Jimmy Lee, sier at det ikke er klart om beinet kommer fra et menneske eller dyr. Beinbiten skal nå sendes til videre testing.

Naboeiendommen ble undersøkt av politiet etter at det kom fram at Garrido skal ha bodd i et skur på eiendommen tidligere. Han hjalp også en eldre mann som bodde der med å ta vare på eiendommen, ifølge CBS5.

Sjekkes mot drap og forsvinninger
Jaycee og de to døtrene på 11 og 15 år skal ha bodd i bakgården under kummerlige forhold i skur og telt. Nå blir eiendommen finkjemmet, men politiet har ikke kommet nærmere inn på hva de håper å finne.

SIKTET: Phillip og Nancy Garrido er siktet for kidnappingen av Jaycee Dugard. Garrido sjekkes også opp mot flere drap og forsvinningssaker. Foto: REUTERS/SCANPIX
SIKTET: Phillip og Nancy Garrido er siktet for kidnappingen av Jaycee Dugard. Garrido sjekkes også opp mot flere drap og forsvinningssaker. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Garrido, som beskrives av faren som en psykotisk drapsmann, blir  sjekket opp mot drapene på flere prostituerte, samt drapet på 15 år gamle Lisa Norrell. Nå utvides etterforskningen til å ta for seg andre forsvunne barn i samme område.

- Vi tar muligheten for at han kan være knyttet til noen andre saker svært seriøst, sier agent Joseph Schadler ved FBI-avdelingen i San Francisco til ABC News.

Rod Garecht er blant dem som er blitt kontaktet av politiet i forbindelse med etterforskningen. Hans datter Michaela var ni år da hun ble kidnappet i 1988. I likhet med Jaycee Dugard, ble Michaela dratt inn i en bil foran flere vitner.

Også Ilene Misheloff forsvant fra California da hun gikk hjem fra skolen i 1989. Hun var da 13 år.

KIDNAPPET KOM TILBAKE: Jaycee Lee Dugard ble forrige uke funnet, etter å ha blitt kidnappet som elleveåring i 1991. Foto: REUTERS/SCANPIX
KIDNAPPET KOM TILBAKE: Jaycee Lee Dugard ble forrige uke funnet, etter å ha blitt kidnappet som elleveåring i 1991. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Også to andre jenter, som er yngre enn Jaycee og de andre, ble kidnappet i California i løpet av slutten av 80-tallet eller begynnelsen av 90-tallet.

På 70-tallet ble Garrido tatt for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass i Salt Lake Tahoe - den samme byen Jaycee bodde i da hun ble kidnappet.

Var ikke på FBIs radar
Paret som nå er siktet for å ha kidnappet Jaycee Lee Dugard i 1991, var aldri i politiets søkelys under etterforskningen, sier en FBI-agent som jobbet med saken i 18 år.

Politiet fulgte tusenvis av ledetråder i saken, og brukte både hemmelige opptak og informanter i etterforskningen, men fikk aldri noen tips om ekteparet Garrido.

- Phillip og Nancy Garrido kom bare ikke opp på radaren, sier han i et intervju på FBIs hjemmesider, ifølge AP.

- Hadde Stockholm-syndromet
Politiet finkjemmer nå bakgården hos Garrido, der Dugard og de to døtrene bodde. Venner har sagt at det virket som om de to døtrene likevel hadde relativt normale liv. Ingen av dem ante at Jaycee var kidnappet av Garrido.

- De var høflige og hadde gode manerer, sier Cheyenne Molino, som hadde besøk av Garrido og jentene flere ganger på bilopphuggeriet der hun jobbet.

Jaycee og de to barna er nå nå på et hemmelig sted hvor de ivaretas av et team psykologer. Jaycees stefar Carl Probyn sier at han tror datteren er rammet av Stockholm-syndromet, at den som er kidnappet eller innesperret utvikler sympati for kidnapperen.

Både barna og Jaycee skal ha grått da Garrido ble arrestert, sier stefaren ifølge Sky News. Tidligere har han fortalt at Jaycee følte at forholdet til Garrido nesten var som et ekteskap.

OMFATTENDE: Politiet har jobbet i flere dager med å undersøke Garridos eiendom og naboeiendommen. Foto: AP/SCANPIX
OMFATTENDE: Politiet har jobbet i flere dager med å undersøke Garridos eiendom og naboeiendommen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling