Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant beinrester fra mennesker nær Jaycees fangested

Styrker mistanken om at Garrido står bak flere drap og kidnappinger.

SIKTET: Ekteparet Phillip og Nancy Garrido mistenkes å stå bak flere kidnappinger og drap i California de siste 25 årene. Nancy har benektet en hver kjennskap til kidnappingen av Jaycee, men vitneobservasjoner knytter hun til åstedet. Hun skal også ha tatt seg av Jaycee da mannen satt fengslet i fire måneder i 1993. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
SIKTET: Ekteparet Phillip og Nancy Garrido mistenkes å stå bak flere kidnappinger og drap i California de siste 25 årene. Nancy har benektet en hver kjennskap til kidnappingen av Jaycee, men vitneobservasjoner knytter hun til åstedet. Hun skal også ha tatt seg av Jaycee da mannen satt fengslet i fire måneder i 1993. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Politiet i California har analysert beinrestene funnet i nærheten av eiendommen der Jaycee Lee Dugard ble holdt fanget i 18 år av ekteparet Phillip og Nancy Garrido.

Nærmere undersøkelser tyder på at beinfragmentene funnet på naboeiendommen forrige uke stammer fra mennesker, ifølge ABC News.

Sjekkes mot DNA-database
Talsmann for sheriffen ved Contra Costa County, Jimmy Lee, sier at de nå har bedt om assistanse fra delstatsetterforskerne for å foreta en grundigere DNA-test av beinrestene, for å fastslå hvor gamle disse er.

DNA-prøvene vil også sjekkes mot nasjonale databaser over savnede personer.

- Vi tar dette veldig alvorlig og undersøker muligheten for at beinrestene kan knytte ekteparet til andre savnede barn i området, sier FBI-agent Joseph Schadler i et intervju med ABC News. 

Etterforskerne utelukker heller ikke at beinrestene stammer fra lenger tilbake i tid, fra indianerstammer som tidligere holdt til i området.

- Psykopatisk drapsmann

Beinfragmentene ble funnet på Garridos naboeiendom som i perioder har vært ubebodd.

Denne eiendommen ble nøye undersøkt etter at det kom fram at Phillip Garrido hadde ved flere anledninger tatt seg inn der og slått opp telt i hagen. 

Garrido, som beskrives av faren som en psykotisk drapsmann, blir sjekket opp mot drapene på flere prostituerte.

I tillegg går etterforskningen bredt ut for å finne ut om ekteparet kan stå bak flere barnedrap og -kidnappinger i California.

Fikk to barn med kidnapperen
Med stefaren som forskrekket vitne, ble den da 11 år gamle Jaycee kidnappet i nærheten av sitt hjem i South Lake Tahoe i 1991. 

27. august i år dukket hun opp på politistasjonen i Concord.

BODDE I BAKGÅRDEN: Jaycee og etter hvert de to døtrene holdt for det meste til i ekteparets bakgård, der de hadde et telt og et uthus de kunne bruke. Phillip Garrido tok ofte med seg døtrene ut når han skulle i jobbærender, mens Jaycee fikk etter sigende ikke lov til å forlate eiendommen.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
BODDE I BAKGÅRDEN: Jaycee og etter hvert de to døtrene holdt for det meste til i ekteparets bakgård, der de hadde et telt og et uthus de kunne bruke. Phillip Garrido tok ofte med seg døtrene ut når han skulle i jobbærender, mens Jaycee fikk etter sigende ikke lov til å forlate eiendommen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Hun har fått to barn med sin kidnapper, to jenter som i dag er 11 og 15 år.

De tre har vært holdt isolert i en bakgård med et telt og et uthus bak ekteparets hus i Antioch i California. Det kan se ut som om Jaycee ikke har vært utenfor det inngjerede området i de 18 årene hun ble holdt fanget.

Siktet
Ifølge politiet deltok Nancy Garrido i planleggingen og kidnappingen i 1991. 

En fantomtegning som ble laget rett etter kidnappingen ut fra hans beskrivelser ligner angivelig så mye på Nancy at politiet ikke er i tvil.

- Nancy var med Phillip da kidnappingen først ble utført. Hun var kvinnen som ble identifisert i en bil. Hun passer beskrivelsen, sa El Dorado-distriktets undersheriff Fred Kollar.

Ekteparet Garrido er siktet totalt for 29 punkter i tilknytning til bortførelsen og voldtektene mot Jaycee Dugard.

Begge har erklært seg uskyldig.

Sterkt møte
Jaycee og de to barna er nå nå på et hemmelig sted hvor de ivaretas av et team psykologer.

Gjenforeningen med familien går overraskende bra, ifølge FBI-agent Chris Campion.

Han har jobbet med saken i nesten to tiår og var til stede da Dugard møtte sin mor, Terry Probyn skriver nydailynews.com

- Det må være en periode med tilpasninger, uten tvil, men det har gått veldig fint fram til nå, sier han.

Han beskriver gjenforeningsmøtet som svært sterkt.

- Det var en svært emosjonell scene, begge var overlykkelige for å være sammen igjen. De to døtrene er trolig like lykkelige som Jaycee over å være en del av denne familien, sier han. 

Tidligere dømt
På 70-tallet ble Garrido tatt for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass i Salt Lake Tahoe - den samme byen Jaycee bodde i da hun ble kidnappet.

Garrido skal ha tatt håndjern på den 25 år gamle kvinnen, bundet henne og voldtatt henne i et varehus i Reno, som etterforskere fra saken kalte et «sexpalass» fylt med sex-leketøy, sex-magasiner, sex-videoer, store scenelys, vin og en seng.

Han sonet da omtrent 10 år i fengsel, av en opprinnelig 50 år lang føderal dom for kidnapping, og mindre enn ett år av fire livstidsdommer fra Nevada for seksuelt overfall.

Han ble løslatt på prøve i 1988.

I 1993 måtte han tilbake i fengsel for å ha brutt reglene for prøveløslatning, men ble løslatt samme år.

 

STOCKHOLMSYNDROMET: Jaycee som har tilbrakt størsteparten av sitt liv sammen med Garrido-paret, skal ha sterke følelser for sin kidnapper. Hennes døtre fant ut at moren var kidnappet først etter at hun dukket opp hos politiet i slutten av august i år. Bildet er én av de siste Jaycees familie har fra tiden før hun ble kidnappet.  Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
STOCKHOLMSYNDROMET: Jaycee som har tilbrakt størsteparten av sitt liv sammen med Garrido-paret, skal ha sterke følelser for sin kidnapper. Hennes døtre fant ut at moren var kidnappet først etter at hun dukket opp hos politiet i slutten av august i år. Bildet er én av de siste Jaycees familie har fra tiden før hun ble kidnappet. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling