Fant bilbombe i London

Kunne ha forårsaket blodbad, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har oppdaget og uskadeliggjort en bilbombe i sentrum av London.

Den inneholdt store mengder bensin, spiker og gass, og kunne forårsaket et blodbad om den hadde eksplodert, sier politikilder til BBC.

De foretok en kontrollert spregning av bomben tidligere i dag, i det travle Haymarket-området.

Ifølge BBCs kilder mener politiet at «internasjonale elementer» er involvert i det de behandler som et mulig terrorangrep.

Sprengstoff

Et område av Haymarket ble sperret av i dag tidlig da politiet oppdaget en mistenkelig gjenstand i en sølvfarget Mercedes. Sprengstoffeksperter ble tilkalt til en parkeringsplass i området.

- De oppdaget det som så ut til å være potensielt farlig sprengstoff. Dette ble uskadeliggjort, heter det i en uttalelse fra politiet.

Ifølge BBC var to dørvakter vitne til at den sølvfargete Mercedesen kjørte inn i en søppelbøtte i stor fart i natt. Føreren kom ut av bilen, og løp unna, skal dørvaktene ha forklart. 

BILBOMBE: Politiet fant en bombe i denne bilen, som ble forlatt i Londonområdet Haymarket i natt. Foto: AP/Simon Dawson/SCANPIX
BILBOMBE: Politiet fant en bombe i denne bilen, som ble forlatt i Londonområdet Haymarket i natt. Foto: AP/Simon Dawson/SCANPIX Vis mer

Området skal holdes avstengt utover dagen, og Picadelly T-banestasjon er stengt.

Ifølge The Independent har Scotland Yard satt sin antiterror-enhet på saken. 

Konstant trussel 

Landets ferske statsminister Gordon Brown sier Storbritannia er under en «alvorlig og konstant trussel», og at befolkningen må være på vakt.

London ble rammet av massive selvmordsangrep for to år siden. 7. juli 2005 mistet 52 mennesker livet i fire selvmordsangrep mot byen.