KLEMT I GARASJEPORTEN: Mari Rosland fant dette bilde av katten sin på Facebook med kommentaren: «Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)»Foto: Privat
KLEMT I GARASJEPORTEN: Mari Rosland fant dette bilde av katten sin på Facebook med kommentaren: «Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)»Foto: PrivatVis mer

Fant bilder av sin drepte katt på Facebook

- Sånn går det når du pisser på Harleyen, sto det under bildet av Mari Roslands (27) savnede katt på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VARHAUG/OSLO: (Dagbladet:) —Jeg fikk helt sjokk, sier Mari Rosland (27), til Dagbladet.

Da katta hennes Mr. Magoo (4,5 år), ble borte ante hun uråd:

—Han var som et familiemedlem, og var aldri borte mer enn en dag eller to, sier Rosland til Dagbladet.

Hun begynte å lete etter den, og etter en ukes tid fikk 27-åringen tips om å sjekke Facebook.

Brutale bilderPå Facebooksiden til en sambygding fant hun brutale bilder av katta sin:

På det ene bildet er kattas hode i klem under en garasjeport, og på det andre bildet ligger katta død og utstekt med synlige merker i pelsen.

Under det ene bildet hvor katta har hodet klemt under garasjeporten hadde mannen skrevet:

« Hei, hei....»

På det andre bildet hvor katta ligger strekt ut, hadde mannen kommentert:

«Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)»

 —Jeg ble veldig lei meg, og sint. Jeg synes det var makabert. Tenk at noen kan gjøre noe sånt, sier Rosland til Dagbladet.

Da hun første gang prøve å anmelde forholdet ringte hun nødnummeret til politiet —de synes ikke saken var alvorlig nok:

—Det er bare en katt, fikk hun først til svar.

Rosland gikk så til lensmannskontoret på Hå, og her fikk hun politianmeldt forholdet.

Saken er nå under behandling.

FANT KATTEN PÅ FACEBOOK:  Mari Rosland fant ut at katten hennes var død da hun så dette bildet. Under dette bildet skrev mannen som la det ut på Facebook at : « Hei, hei....». Foto: Privat
FANT KATTEN PÅ FACEBOOK: Mari Rosland fant ut at katten hennes var død da hun så dette bildet. Under dette bildet skrev mannen som la det ut på Facebook at : « Hei, hei....». Foto: Privat Vis mer

Like etter at Rosland gikk til politiet, skal mannen ha fjernet både bilder og kommentarer fra Facebooksiden sin.

—Bare "løye" Hun har selv kontaktet mannen. Han skal ha innrømmet overfor Rosland at katta mistet livet i hans garasje, men mente det var et uhell.

Han skal ha smelt igjen garasjeporten for å skremme katta — ikke ta livet av den.

Ifølge Rosland sagt han ha sagt at han la ut bildene fordi det var «løye» -det var morsomt:

—Hvis det var et uhell, hvorfor kontaktet han ikke meg? Jeg tror ikke på han. Jeg synes det er brutalt at man kan ha det gøy på et dyrs bekostning, sier Rosland.

Da hun spurte hvor liket av katta hennes er, svarte mannen ifølge Rosland, at han hadde gitt liket av katta til en venn.

Denne vennen nekter å ha hatt noe med katta og gjøre.

—Jeg får ikke katta min tilbake, men jeg håper politiet tar saken alvorlig, sier Rosland til Dagbladet.

Tre års fengsel IInformasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen, Odd Harald Eidsmo, er opprørt over bildene som ble lagt ut på Facebook:

—Denne saken viser hvordan mange har et forkastelig syn på dyr, som tilsier at de kan behandle dyr som de selv vil. At slike personer åpenbart ikke frykter reaksjoner fra verken politi, rettsapparat eller mijøet rundt viser hvilken utbredelse disse holdningene har fått.

Ifølge Dyrebeskyttelsen kan mishandling av dyr føre til tre års fengsel, men Eidsmo mener at det er alt for mild håndtering av sånne saker i Norge:

— Politi og rettsvesen utnytter ikke fullt ut strafferammene. Hensynet til de som mishandler dyr er større enn hensynet til dyret. Et dyreliv får på denne måten mindre verdi, sier Eidsmo.

— Personer som denne mannen, som har drept eller mishandlet en annen persons katt, har på papiret gjort noe ulovlig, men all erfaring tilsier at politiet vil nedprioritere saken, tror Eidsmo.

Dagbladet var i går kontakt med mannen — han benekter all kjennskap til saken. Men flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med bekrefter at bildene av Roslands katt lå på mannens Facebookside.

BORTE EN UKE: Mr.Magoo var borte en uke, før eier Mari Rosland fant ut at han var død etter å ha sett makabre bilder på Facebook. Foto: Privat
BORTE EN UKE: Mr.Magoo var borte en uke, før eier Mari Rosland fant ut at han var død etter å ha sett makabre bilder på Facebook. Foto: Privat Vis mer