Fant bilen til savnet torpedo

Oslopolitiet er nå enda sikrere på at den fryktede torpedoen Eivind Johansen (30) er likvidert. I kveld fant de bilen forlatt på Lambertseter. Politiet har også funnet blodspor i lokalene til MC-klubben Untouchables hvor Johansen sist ble sett tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bilfunnet gjør at vi ikke ser positivt på dette, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Johansen er fortsatt som forsvunnet i jorden. Politiet har ingen anelse hvor han kan være - død eller levende.

- Nei, vi har ingen mistanke til hvor han kan være, innrømmer Abrahamsen til Dagbladet.no.

I ettermiddag og kveld har fire medlemmer av MC-gjengen sittet i avhør hos politiet. De har blitt konfrontert med forsvinninga, men innrømmer ikke å ha deltatt i et eventuelt drap.

Venner av Hells Angels

- Jeg kan ikke gå i detalj når det gjelder deres forklaringer, sier Abrahamsen.

De fire ble arrestert da politiet aksjonerte mot MC-lokalene på Alnabru i går kveld. Foreløpig er de siktet for narkotikabesittelse og besittelse av ulovlige våpen. En av de fire nekter å forklare seg for politiet, og det blir i morgen tidlig tatt stilling til om de skal framstilles for varetekt.

Den fryktede torpedoen oppsøkte tirsdag kveld lokalene til MC-klubben Untouchables som har sterke Hells Angels-forbindelser. Han skal ha vært der for å kreve inn penger i forbindelse med en bilhandel. Med seg hadde han en annen mann som i kveld sitter i politiavhør. Ifølge Nettavisen løp denne mannen fra stedet da det ble avfyrt skudd, og han så Johansen bli truffet.

Fant blodspor

Politiet aksjonerte etter at Johansens samboer i går meldte ham savnet fordi hun ikke hadde hørt fra ham siden tidlig i uka. Fordi det er snakk om en voldsdømt og fryktet torpedo valgte politiet å sette i gang en storstilt etterforskning. I kveld gikk de ut med en etterlysning på Johansen:

  • 192 cm høy, rakrygget, lyst blondt, kort hår og blå øyne

De etterlyste også bilen hans som forsvant samtidig. Tips fra publikum gjorde at den sølvgrå Audien ble funnet på Lambertseter i kveld.

I går og i dag har kriminalteknikere saumfart MC-lokalene. Ifølge TV2 har de funnet blodspor som kan knytte stedet til det eventuelle drapet på Johansen. Politiet vil ikke kommentere hvilke funn de har sendt til analyse.

Venn av Kvalen

Selv om saken fortsatt etterforskes som en forsvinningssak, vet Dagbladet.no at politiets hovedteori er at Johansen er likvidert.

30-åringen er en god venn av sjefstorpedo Jan Kvalen. Det har den siste tida vært to drapsforsøk på Kvalen, men det er ukjent om forsvinninga har en sammenheng med disse attentatene.

Det har de siste månedene vært stor uro i hovedstadens torpedomiljø, og politiet frykter at en eventuell likvidering kan involvere det kriminelle MC-miljøet. Johansen er en god venn av Hells Angels. Hvis det blir påvist at Untouchables har tatt livet av ham, kan det føre til hevnaksjoner.

Nettopp sluppet ut

Johansen er tidligere dømt for voldsbruk, og er kjent i hovedstadens kriminelle miljø som en svært fryktet mann. Etter flere år som pengeinnkrever har han et solid rykte som en knallhard og kompromissløs torpedo. De siste månedene har han vært ettersøkt av politiet for å ha framsatt trusler i forbindelse med pengeinnkreving.

I hovedstadens kriminelle miljø har det de siste to dagene gått rykter om at torpedoen skal ha blitt tatt av dage.

Han ble for kort tid siden sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en dom på fire og et halvt år for en skyteepisode på Vinterbro i 1996. Der skal han ha avfyrt fire skudd mot en annen torpedo.

<B>ÅSTED?</B> I disse lokalene, som brukes av en MC-klubb, frykter politiet at torpedoen Eivind Johansen er tatt av dage.
SAVNET: Eivind Johansen har vært savnet siden tirsdag. Politiet frykter at han er henrettet.