Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant blodig bilde av Dereka

Bildet politiet fant på åstedet i Son var revet i to, og hadde blodspor. Men de vet ikke hvem som var avbildet på den forsvunne halvdelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Det avrevne bildet ble funnet av kriminalteknikerne på soverommet til Dereka Maria Rukan Mikula (16) etter drapet 15. mars.

Ifølge den siktede 20-åringens forsvarer Bjørn Haugen viser halvdelen som ble funnet Dereka, og bildet hadde blodspor som politiet ennå ikke vet hvem tilhører. Den andre halvdelen er ikke funnet.

- Vi har gjort forsøk på å finne ut hvem som var på bildet, men vet ikke med sikkerhet hvem det er, sier politiadvokat Knut Inge Stavang til Dagbladet.

Tredje person?

Svaret på analysene kan enten føre til styrket mistanke mot 20-åringen - eller gi støtte til forsvarerens teori om at en tredje person var i leiligheten drapsnatta.

- Vi har bedt om undersøkelser av blodfunn inne på avdødes rom. Det er en risiko ved dette, fordi svaret kan knytte min klient tettere til drapet. Men han har forklart at han har et svart hull fra denne natta, og ønsker mest mulig sikkerhet for hva som har skjedd, sier Haugen.

20-åringen er naglet til åstedet gjennom fingeravtrykk og DNA-funn. Son-mannen nekter imidlertid straffskyld, og hevder han kom til seg selv og fant Dereka drept ved siden av seg. Politiet begjærte i går tolv nye uker i varetekt for 20-åringen, og fikk medhold i Ytre Follo tingrett. Advokat Haugen motsatte seg videre fengsling, og har tatt betenkningstid.

- Min klient fastholder sin uskyld, så det er klart at kjennelsen var en skuffelse for ham, sier Haugen.

Minibank-bilder

Politiet skal dessuten ha innhentet bilder fra et overvåkingskamera der siktede ved to anledninger i februar tok ut penger i minibank.

Kripos-eksperter skal ha konkludert med at bildene kan vise at 20-åringen hadde på seg et par sko som han selv hevder han kastet ved juletider. Avtrykk fra skotypen skal ha blitt funnet på åstedet.

- Bildene er altfor uskarpe. Hvis du hadde sett dem selv, så hadde du ikke forstått hvorfor Kripos konkluderer som de gjør, sier Haugen til Dagbladet.