Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant blodig kulepenn

Biologisk materiale funnet i leiligheten til Dereka Maria Rukan Mikula (16) kan stamme fra en ukjent mann. Dette åpner for at en ukjent mann kan ha drept henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Den siktede 20-åringen er knyttet til drapet gjennom håndflateavtrykk og DNA.

Likevel er det nå et stort mysterium om det har vært enda en person på åstedet, og om politiet derfor leter etter en ukjent drapsmann. Politiet avviser imidlertid teorien, selv om også retten nå ikke utelukker at det har vært en ukjent person i leiligheten.

Ukjent person

I går ble 20-åringen fengslet for 12 nye uker i Ytre Follo tingrett. 20-åringen og hans advokat, Bjørn Haugen, skisserer opp en rekke punkter som kan tyde på at en ukjent person kan ha vært på åstedet:

  • Dereka Maria Mikula ble funnet avkledd, liggende på magen i stua. Ved beina hennes ble det funnet en rød kulepenn med blod på. Analyser viser at Derekas blod er på pennen, men det skal også være funnet biologiske spor fra det som kan være en ukjent mann.

I så fall er det et stort mysterium hvorfor biologisk materiale fra en ukjent person er funnet på en gjenstand som ligger rett ved avdøde. Ekspertene har foreløpig kommet fram til at DNA-sporene kan inneholde DNA fra mer enn én person, men ikke fra den siktede 20-åringen.

- Vi kan foreløpig ikke konkludere noe eksakt rundt dette sporet, sier politiadvokat Knut Inge Stavang.

  • Hvem slo av Derekas PC drapsnatta? Ifølge advokat Haugen ble datamaskinen slått av klokka 04.15. 20-åringen og hans mor hevder at han da var kommet hjem.
  • Kriminalteknikerne har sikret seg en mengde hårprøver. Det ble blant funnet hår på avdøde, i blod ved kjøkkendøra og på utsiden av huset. Advokat Haugen mener at hårstråene ikke kan knyttes til 20-åringen.
  • 16-åringen ble drept på en brutal måte, og leiligheten er til dels endevendt. På 16-åringens soverom er hennes blod funnet på fotoalbum og på et avrevet bilde.
  • Det er funnet mange ukjente såle- og fingeravtrykk på åstedet. Såleavtrykkene, som stammer fra skotypen Osiris, er funnet sammen med Derekas blod. Det skal også være funnet fingeravtrykk som ikke passer med noen av de 59 personene som har avgitt avtrykk til politiet.
  • Dereka skal ifølge Dagbladets opplysninger ha hatt bitemerker på venstre overarm og høyre underarm. Analyser viser at det ene avtrykket kan stamme fra siktede, men ifølge advokat Haugen vet man foreløpig ikke grunnlaget for det andre bitemerket.

Politiets sikreste kort er at den siktede 20-åringens blod er funnet sammen med avdødes blod. I tillegg er hans fingeravtrykk funnet på en telysestake som, i tillegg til deler av en barnestol, kan være drapsvåpenet.

Blodflekker på jakke

Etter det Dagbladet får opplyst, har politiet også funnet to mindre blodflekker fra Dereka på siktedes arbeidsjakke.

Siktedes blod er også funnet på badet.

- Det er likevel flere momenter som tyder på at det kan ha vært en ukjent person på stedet.

Min klient sier han ikke husker noe fra et bestemt tidspunkt drapsnatta, mener advokat Bjørn Haugen.

Politiadvokat Knut Inge Stavang avviser at de jakter på en ukjent drapsmann.

- Vi har tekniske spor som knytter siktede til åstedet, og vi har ingen holdepunkter for å si at det har vært flere inne i leiligheten, sier Stavang.

SON-DRAPET: Dereka Maria Rukan Mikula (16) ble funnet drept i sitt hjem i Son sentrum i Vestby kommune lørdag 15. mars. 16-åringen døde av massiv vold mot hodet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media