Fant blodig putetrekk i 18-åringens bopel

Politiet har funnet den drapssiktedes DNA avsatt på innsiden av Hilda Festes bukse, og hennes DNA på en pute i hans bopel. I dag ble han varetektsfengslet i nye fire uker.

STERKE BEVIS: Politiadvokat Sidsel Isachsen la fram sterke tekniske bevis mot den 18 år gamle drapssitede mannen fra Os. Foto: Leif Stang/Dagbladet
STERKE BEVIS: Politiadvokat Sidsel Isachsen la fram sterke tekniske bevis mot den 18 år gamle drapssitede mannen fra Os. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I kjennelsen etter dagens rettsmøte i Bergen tingrett kommer det fram at politiet har sikret seg solide bevis mot den 18 år gamle mannen fra Os. Han stilte selv i retten, men fikk kjennelse for at forhandlingene skulle skje for lukkede dører av hensyn til hans unge alder og at han ville ha problemer med å forklare seg med tilhørere tilstede.

I kjennelsen fra retten står det at det er skjellig grunn til mistanke for at 18-åringen har tatt livet av Hilda Feste. Hun ble drept i sin leilighet i Gamleheimshagen i Os klokka 21.15 første nyttårsdag.

Blodig pute Det er funnet flere avtrykk på åstedet i avdødes blod. Siktedes DNA-profil er funnet på hennes bukse, på innsidenm av glidelåsen. I tillegg er hennes DNA-profil funnet på et blodig putetrekk i en pastposte i hans bopel. Retten har funnet disse bevisene gode nok til å avgi kjennelse for fire uker til i varetekt. I tillegg kommer hensynet til allmenhetens rettsfølelse.

Politiadvokat Sidsel Isachsen begjærte om fengsling i 12 uker, men sier det er uproblematisk for politiet å prøve fengslingsspørsmålet på nytt om fire uker.

- Det er ikke uvanlig at vi ber om 12 uker når vi har særlig sterke bevis mot en siktet, forklarer hun.

- Ingen forklaring Forsvarsadvokaqt Rolf Knudsen sier at hans klient er fornøyd med at fengslingsperioden ble bare fire uker. Han husker fremdeles ingenting av det som skjedde i timene før og etter at Hilda Feste ble funnet død.

- Min klient har ingen forklaring på at de tekniske funnene med hans og hennes DNA er funnet slik politiet forklarer, sier Knudsen.

Et titalls venner og familiemedlemmer av 18-åringen møtte til fengslingsmøtet.

- Min klient la merke til det, og setter stor pris på at de viser støtte. Han forstår nå at han ikke er helt aleine her i verden, sier Rolf Knudsen.

BLODIG PUTE Politiet har funnet en blodig pute pakket inn i en plastposte i siktedes bopel.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BLODIG PUTE Politiet har funnet en blodig pute pakket inn i en plastposte i siktedes bopel. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer