Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant blodrester på støvleskaftet

RAKKESTAD (Dagbladet): Den drapssiktede 63-åringen måkte vekk snøen og samtidig mulige spor, da han morgenen etter drapet brøytet foran boligen til sin 82 år gamle nabo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vil 63-åringen bli konfrontert med det politiet mener er bevis for at han drepte naboen Einar Johannes Bodal.
Dagbladet kunne i går avsløre at politiet har funnet rester av 82-åringens blod på støvlene til den drapssiktede naboen.

Etter det Dagbladet får opplyst har kriminalteknikerene funnet blodrester, ikke bare under støvelsålene, men også oppe på selve støvlen og støvleskaftet.

Disse opplysningene vil 63-åringen bli konfrontert med i avhørene som etter planen vil starte i formiddag.

Blodsprut?

- Det er flekker som trolig stammer fra blodsprut, ikke fra at man har tråkket i en blodpøl, sier en politikilde til Dagbladet.

Disse funnene gjør at 63-åringens forklaring i dag vil stå svært sentralt i den videre etterforskning. Har han løftet på liket av naboen da han fant ham, og på den måten fått blodsprut på støvlene?

Eller kan 63-åringen på andre måter forklare hvorfor teknikerne har funnet sprut av naboens blod på støvlene hans?

63-åringen har hele tida benektet enhver befatning med drapet. Han har i vitneavhør, før han ble siktet, forklart seg om omstendighetene rundt funnet av den drepte naboen. Han har også forklart seg om sine bevegelser drapskvelden.

Måkte snø

Rettsmedisinerne mener drapet på 82 år gamle Einar Johannes Bodal skjedde i tidsrommet fra ettermiddagen 17. desember og fram til midnatt samme dag.

Det var 63-åringen som fant Bodal drept ved 15-tida onsdag 18. desember.

63-åringen eier en liten traktor. Den har han brukt til å brøyte oppkjørslene for naboene i den lille stikkveien. Han pleide også å måke utenfor boligen til den drepte 82-åringen.

Naboer Dagbladet har snakket med, forklarer at det også skjedde onsdag 18. desember.

Nytt antrekk

Noen timer etter at Bodal brutalt ble drept i kjelleren, men før han ble funnet død, måkte 63-åringen vekk alle spor fra innkjørselen til 82-åringens bolig. Spor som også kunne ha frifunnet 63-åringen, hvis siktelsen mot ham ikke er riktig.

Naboene la også merke til at 63-åringen var ikledd en ny jakke denne dagen. I alle år hadde han gått i en blå kjeledress, men onsdag 18. desember hadde han skiftet til et orange antrekk.

Drapsvåpenet

I hele går arbeidet kriminalteknikere fra KRIPOS med å gjennomsøke 63-åringens garasje. Flere presenninger ble nøye gransket, og nye beslag ble tatt med til Oslo for nærmere analyser.

Foreløpig har ikke politiet klart å finne drapsvåpenet. Men etter det Dagbladet erfarer har etterforskerne beslaglagt flere gjenstander som de ikke utelukker at kan ha blitt brukt. Flere av gjenstandene skal være verktøy som er funnet i avdødes kjeller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!