PÅ BESØK: Her er Hillary Rodham Clinton (i midten), sammen med ministrene Peter Robinson (t.h.) og Martin McGuinness (t.v.). Foto: AP Photo / Kelvin Boyes/NTBScanpix
PÅ BESØK: Her er Hillary Rodham Clinton (i midten), sammen med ministrene Peter Robinson (t.h.) og Martin McGuinness (t.v.). Foto: AP Photo / Kelvin Boyes/NTBScanpixVis mer

Fant bombe to timer før Hillary ankom Nord-Irland

Like før ble også en bilbombe funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ankommer USAs utenriksminister Hillary Clinton i Nord-Irland. I natt stoppet det lokale politiet en bil med menn som de mistenkte at var aktivister, og oppdaget at de hadde en bombe i bilen, skriver The Guardian.

Fire menn i 40-åra ble arrestert i aksjonen, som er en del av en mer omfattende aksjon mot gruppen IRA.

Evakuert Flere ble evakuert fra sine hjem da politiet måtte desarmere bomben.

Daily Mail skriver at politiet bare to timer før Clinton landet fant en bombe i en postboks. I går kveld skal det ha blitt meldt om mistenkelig aktivitet rundt den samme postboksen.

Utenriksministerens besøk skjer i en uke der spenningen i landet har økt, skriver avisa. Clinton møtte førsteminister Peter Robinson og viseminister Martin McGuinness i Belfast.

Advart - Vold er aldri en akseptabel løsning på en uanighet, sa Clinton i sin tale i Nord-Irland.

Bill Clinton, Hillarys ektemann, og tidligere president I USA, spilte en stor rolle i fredsprosessen i landet på 90-tallet. Hillary har vært der åtte ganger, og Daily Mail skriver at hun på forhånd hadde fått advarsler om spenningen som er i landet nå.