Fant bombeliknende gjenstand hjemme hos 32-åring

Familiemannen pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel mann fra Sarpsborg ble pågrepet etter funnet av det som av politiet betegnes som «en bombeliknende gjenstand» i mannens hjem på søndag.

- Vi fant en bombeliknende gjenstand i forbindelse med ransaking av mannens hjem, sier operasjonsleder Alf Solstad ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at politiet gikk til aksjon mot mannens hjem i Grålum-området i Sarpsborg, etter at 32-åringen ble stoppet i sin bil av en patrulje. Politiet fant narkotika i mannens bil, og valgte derfor å ransake mannens hjem.

• Har du bilder eller info om denne saken, hører vi gjerne fra deg: Send til 2400@db.no

Nekter straffskyld - Han er siktet etter narkotikabestemmelsene og erkjenner straffskyld for dette. Han nekter straffskyld for å ha noe med den bombeliknende gjenstanden å gjøre, sier 32-åringens forsvarer, advokat Harald Otterstad, til Dagbladet.

Ifølge advokaten ble den tidligere narkotikadømte mannen ikke varetektsfengslet, men løslatt mot meldeplikt.

32-åringen har forklart at den bombeliknende gjenstanden tilhørte en kamerat som hadde plassert den hjemme hos 32-åringen. Det skal være snakk om et propanapparat med beholder. På apparatet skal det ha vært festet fenghetter.

- Han aner ikke hva som var hensikten med denne gjenstanden, eller hva den skulle brukes til. Han har gitt informasjon om eieren til politiet, sier Otterstad til Dagbladet.

Bistand fra bombegruppa Da Sarpsborg-politiet fant den «bombeliknende gjenstanden» på mannens bopel, valgte de å be om bistand fra politiet i Oslo.

- Vi fikk bistand fra Oslo-politiets bombegruppe, forteller Solstad.

Han forteller at den «bombeliknende gjenstanden» ble tatt hånd om, og sprengt av personell fra bombegruppa ved Oslo politidistrikt.

Dagbladet kjenner til at den varetektsfengslede 32-åringen er gift, og at det bor et mindreårig barn i huset der bomba ble funnet. Ifølge Dagbladets opplysninger skal bomba ha vært så kraftig at huset kunne fått betydelig skade dersom sprengstoffet hadde detonert.

Saken etterforskes videre ved Sarpsborg politistasjon.

Da politiet ransaket mannens bil, fant de rundt 50 gram hasj. Hjemme hos mannen fant de i tillegg til den bombeliknende gjenstanden amfetamin. I tillegg er han siktet for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort og i beruset tilstand.