Påtalemyndigheten:

Fant bombemanual hos Proud Boys-medlem etter Kongress-stormingen

Politiet fant en bombemanual og våpen hjemme hos et medlem av den høyreradikale gruppen Proud Boys etter stormingen av Kongressen, ifølge påtalemyndigheten.

MER ENN 150 PERSONER SIKTET: Mer enn 150 personer er siktet for føderale lovbrudd så langt etter at voldelige Trump-tilhengere stormet Kongressen 6. januar. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB
MER ENN 150 PERSONER SIKTET: Mer enn 150 personer er siktet for føderale lovbrudd så langt etter at voldelige Trump-tilhengere stormet Kongressen 6. januar. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medlemmet er siktet for å ha deltatt i de voldelige opptøyene 6. januar. Etter mistanke, tok politiet seg inn hos vedkommende og ransakte hjemmet hans.

Der ble det funnet en manual for bomber og våpen, ifølge påtalemyndigheten.

- NN utgjør både en alvorlig trussel for samfunnet og en risiko for fluktforsøk, står det i rettsdokumenter, skriver Reuters.

- Tatt ut av kontekst

Ifølge siktedes forsvarer, fant politiet manualen på en minnepenn til vedkommende. Han hevder at hans klient fikk minnepinnen fra en tredjeperson, og at filene aldri ble åpnet av ham.

Det dreier seg mer om en «overlevelsesmanual», skriver advokaten i en e-post til Reuters.

- Politiet har bevisst tatt en liten del av filen ut av kontekst for å få det til å passe deres narrativ, skriver han.

Proud Boys-medlemmet er siktet for ødeleggelse av offentlig eiendom og sivil ulydighet, men siktelsen kan bli utvidet. Han skal ha vært blant de første som ulovlig tok seg inn i kongressbygningen, står det i rettsdokumenter.

Mer enn 150 personer siktet

Mer enn 150 personer er siktet for føderale lovbrudd så langt etter at Trump-tilhengere igangsatte stormingen tidligere i januar, opplyste justisdepartementet i USA tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer