Fant bombeoppskrift på nettet

Richard Reid hevder han fant oppskriften på nettet og kjøpte eksplosivene fra en mann i Amsterdam før han forsøkte å sprenge et amerikansk rutefly 22 .desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Richard Reid (28) risikerer 20 års fengsel for å ha forsøkt å sprenge et American Airlines-fly i lufta ved hjelp av en bombe i den ene joggeskoen sin.

Ifølge CNNhar Reid forklart at han fikk ideen til joggesko-bomben på internett.

En kilde i FBI hevder at Reid har innrømmet å ha kjøpt eksplosivene av en tsjekkisk mann i Amsterdam. Reid bodde der fra august til desember.

Reid ble overmannet på flyet da han forsøkte å tenne lunta til bomben i skoen sin. Mannskapet ombord i flyet overmannen ham, og flyet landet på en flyplass i Boston. En flyvertinne ble bitt av Reid da hun forsøkte å stoppe ham, men ingen ble alvorlig skadd i episoden.

Ifølge en våpenekspert inneholdt skobomben det svært følsomme sprengstoffet TATP. Ifølge CNN kan ingrediensene til TATP bli kjøpt i ethvert utsalg som selger vanlige kjemikalier.

Muslim

Reid er britisk statsborger fra Jamaica, men har reist jorda rundt. Han konverterte til islam og gikk til den samme moskeen som terror-tiltalte Zacarias Moussaoui, mistenkt for å ha deltatt i 11. september-angrepet.

Faren til Reid leste i avisa at sønnen var pågrepet for bombe-forsøket. Han sier at rasisme og og utfrysning trolig er årsaken til at sønnen ble kriminell. Da familien kom fra Jamaica til England ble de utstøtt forteller Robin Reid.

- Ingen ønsket oss velkommen. Vi ble utsøtt av alle, sier Robin Reid ifølge CNN.

Han frykter at sønnen nå vil ta sitt eget liv, som den eneste utveien til problemene sine.

BOMBEMANN: Richard Reid har forklart at han fant bombeoppskriften på Internett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer