Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant bomber på årsdagen for Columbine-massakren

FBI jakter på denne mannen etter sjokkfunn på kjøpesenter like ved Columbine.

ETTERSØKT: Politiet tror denne mannen kan ha hatt noe med bomben å gjøre. Foto: FBI
ETTERSØKT: Politiet tror denne mannen kan ha hatt noe med bomben å gjøre. Foto: FBI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På et kjøpesenter i Littleton i Colorado ble det i går funnet flere eksplosiver som kunne ha gjort stor skade.

Bombene ble oppdaget da det brøt ut en mindre brann i en korridor i restaurantområdet på kjøpesenteret, skriver Denver Post. Politi med bombehunder fant først to propanbeholdere, før de oppdaget en rørbombe gjemt like ved.

Ingen ble skadd og bombene uskadeliggjort, men politiet frykter nå at utplasseringen av eksplosivene var et forsøk på å markere årsdagen for verdens mest kjente skolemassakre.

FBI karakteriserer hendelsen som «mulig terrorisme».

- Svært urovekkende Southwest Plaza Mall ligger bare tre kilometer fra Columbine High School, der Eric Harris og Dylan Klebold 20. april 1999 massakrerte 12 medelever og en lærer før de skjøt seg selv. I tillegg ble 24 elever skadd.

Det er velkjent at massedrapsmennene på Columbine plasserte rørbomber og propantanker som ikke eksploderte, noe som nå knyttes til de udetonerte ladningene på kjøpesenteret.

- Det faktum at dette skjedde 20. april, tolv år seinere, nær skolen og med lignende innretninger er svært urovekkende, sier Jacki Kelley, talskvinne for Jefferson County-politiet, til nyhetsbyrået AP.

Etterforskerne leter nå etter mulige koblinger til skolemassakren.

- Dette er noe som ikke kan ignoreres, sier Kelley.

Mystisk mann Det føderale politiet FBI etterlyste i dag en mann som kan ha hatt noe med bomben å gjøre. Den hvite mannen med grånende hår og caps ble fanget opp på et overvåkningskamera da han gikk inn i et trapperom som vanligvis ikke brukes av kunder på kjøpesenteret, skriver AP.

Mannen bar på en hvit plastposte da han tok seg inn i bygget.

Mellom 6000 og 10 000 mennesker er på kjøpesenteret rundt klokka 12 på en vanlig dag, i tillegg til 300 ansatte. Etter brannen og bombefunnet i går undersøkte politiet bygget gjennom hele dagen etter andre bomber, uten å finne flere eksplosiver.

Samtidig økte 25 skoler i området beredskapen som en forholdsregel. Columbine High School var allerede stengt for å minnes de døde på 12-årsdagen etter massakren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media